Otobüste metroda işaret dili öğreniyoruz

Güncelleme Tarihi:

Otobüste metroda işaret dili öğreniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2021 23:59

AKK ve EGO iş birliğinde EGO otobüsü sürücüleri ile raylı sistemlerde görevli personele işaret dili öğretilecek. Toplu taşıma araçlarındaki ekranlarda da vatandaşlara işaret dili tanıtılarak, alfabe ve temel iletişim sözcüklerinin öğretilmesi sağlanacak.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi (AKK) ve EGO Genel Müdürlüğü, işitme engellilerin iletişim kurarken yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek ve bu sorunları en aza indirgemek amacıyla hazırlanan ‘İşaret Dili Öğreniyorum Projesi’nde iş birliği yapacak. ‘Engel olma farkında ol’ sloganıyla hayata geçirilecek projeyle engellilere yönelik toplumsal farkındalığın oluşturulması ve engelli vatandaşın yaşadığı iletişim sorununa dikkati çekilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında, EGO otobüsleri, metro ve ANKARAY’da bulunan ekranlarda uzman eğitmenler ve tercümanlar tarafından hazırlanan işaret dili eğitimine ilişkin videolar gösterilecek. Böylece, toplu taşıma araçlarında seyahat eden vatandaşlara işaret dili tanıtılarak, alfabe ve temel iletişim sözcüklerinin öğretilmesi sağlanacak.

Otobüste metroda işaret dili öğreniyoruz


EĞİTİM AMFİSİNE DÖNÜŞECEK

Projenin işitme engellilerin sosyal yaşam içindeki sorunlarının azaltılmasına katkı sağlama amacıyla geliştirildiğini belirten AKK Kent Konseyi Halil İbrahim Yılmaz, şunları söyledi: “Toplu taşıma aracı içinde kullanılan zamanı daha değerli hale getirmek ve görüp de duymadıklarımızı duymak için her aracı birer eğitim amfisine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Başkentimiz Türkiye’de daha önce yapılmayan bu çalışmayla diğer şehirlerimize örnek ve öncü olacaktır.”

Otobüste metroda işaret dili öğreniyoruz


ENGELSİZ ANKARA HEDEFİ

ANKARAY, metro ve EGO otobüslerinde görev yapan sürücüler ile güvenlik görevlilerine de işaret dili eğitimi verileceğini kaydeden EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Özellikle otobüslerde ve raylı sistemlerde çalışan görevlilerimizin, işitme engelli vatandaşlarımızla daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. ‘Engelsiz bir Ankara’ hedefimize ulaşabilmek için çalışacağız” dedi.

Otobüste metroda işaret dili öğreniyoruz

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Engelliler Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Pelin Aslan ve beraberindekilerle EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’ı ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!