Otobüsçü esnafından ‘vergisiz yakıt’ talebi

Güncelleme Tarihi:

Otobüsçü esnafından ‘vergisiz yakıt’ talebi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2021 01:35

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, ‘özel halk otobüslerine, ücretsiz ve indirimli taşıma karşılığında vergisiz akaryakıt verilmesi’ni talep etti.

Haberin Devamı

Ankara’da özel toplu taşıma hizmeti veren Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği(TÖHOB), ‘vergisiz akaryakıt’ talebinde bulundu. TÖHOB’a bağlı otobüslere, ‘Özel halk otobüslerine, ücretsiz ve indirimli taşıma karşılığında vergisiz akaryakıt verilmesini talep ediyoruz’ yazılı afişler yapıştırıldı. Ücretsiz taşıma ve akaryakıta gelen zamlar karşısında esnafın dayanacak gücünün kalmadığını belirten TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, “Öğrenci abonmanlarıyla birlikte ücretsiz taşıma yüzde 40’lara ulaştı. Yani araçlarımıza binen 100 yolcudan 40’ını ücretsiz taşıyoruz. Özel olarak ücretsiz hizmet veren tek sektör konumundayız. Esnafın bu konuda dayanacak gücü kalmadı acilen ücretsiz taşıma konusunda düzenleme yapılmalı” dedi. Kara’nın değerlendirmeleri şöyle oldu:

Otobüsçü esnafından ‘vergisiz yakıt’ talebi


ZAMLAR ZORA SOKTU

“Akaryakıt zamları da bizi çok zora soktu. İnanın cebinde yakıt alacak parası olmayan esnaf var. Zam talebinde bulunduk bir gelişme olmadı. Pandemi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadık. Ankara’da tam bilet ücreti 1 Eylül 2019’da 3.25 TL olduğunda akaryakıt 3.70 TL idi. Bugün toplu taşıma ücreti aynı ama akaryakıt 8.40 TL. Bizler kamu hizmeti veriyoruz. Hükümetimizden bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden de toplu taşıma esnafı adına destek bekliyoruz.”

Otobüsçü esnafından ‘vergisiz yakıt’ talebi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!