Otobüs kazasında karar açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Otobüs kazasında karar açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2020 14:50

Ankara’da geçen yıl 30 Eylül’de özel halk otobüsünün Mamak Yeni Mamak Merkez Camisi önündeki durakta bekleyenlere çarpması sonucu 4 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin davada, şoför Baki Ayaz’a 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ayaz ve tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasını tekrarladığını belirtti. Savcı, mütalaasında sanık Ayaz’ın otobüsü kullandığı sırada cep telefonuyla ilgilendiğini, direksiyonu sağ eliyle tutarak ve fren tedbirinde gecikerek, kazaya neden olduğunu ifade etti.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Esasa ilişkin son savunmasını yapması için söz verilen Ayaz, önceki beyanlarını tekrarladı. Olayda bir kastının bulunmadığını savunan Ayaz, durağa yaklaştığı esnada fren pedalına bastığını ancak aracın durmadığını ve kazanın bu şekilde gerçekleştiğini iddia etti. Olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Ayaz, “14 aydır bunun rahatsızlığını vicdanen yaşamaktayım. Olayda mağdur olanlara yönelik elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım” dedi ve mahkemeden lehine olabilecek hükümlerin uygulanmasını talep etti. Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Ayaz’ı ‘bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan 12 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca 2 yıl 6 ay ehliyetine el koyup, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Otobüs kazasında karar açıklandı

30 Eylül 2019’da Mamak Caddesi’nde seyreden Baki Ayaz idaresindeki 06 BA 9678 plakalı özel halk otobüsü, Yeni Mamak Merkez Camisi önündeki durakta bekleyenlere çarpmıştı. Kazada 4 kişi yaşamını yitirirken, 11 kişi de yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!