Otizmli çocuklar için sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Otizmli çocuklar için sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2021 02:43

Aykırı Oyuncular Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye konan ‘Bir Kocaman Eşek’ adlı tiyatro oyunu Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği’nin katkıları ile Ankara Otizm Vakfı’nda çocuklarla buluştu.

Haberin Devamı

Oyunu Hollanda Büyükelçiliği Sosyal İşler Ataşesi Yvonne Kokx, Ankara Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan da, çocuklarla birlikte izledi. Hollandalı Rindert Kromhout tarafından yazılan ve Vedat Çiftçi tarafından Türkçe’ye uyarlanan oyunu Sema Çiftçi yönetiyor. Oyunda artık büyüdüğünü ve her şeyi yapabileceğini düşünen küçük bir eşeğin hikâyesi anlatılıyor. Oyunu uyarlayan Vedat Çiftçi, oyunun bir an evvel büyümek isteyen çocuklara, çocuklarına kıyamayan ailelere dair hikâye olduğunu belirtti.

DOĞRU TİYATRO İLE BULUŞTURMA HEDEFİ

Çiftçi, şu bilgileri verdi: “Yardımlaşmayı çok iyi anlatıyor. İyi bir arkadaşın bir çocuğa iyi şeyler öğrettiğinin kanıtı bu oyun. Oyun Türkiye genelinde turne yapıyor. Sivas, Kayseri, Bodrum, Tokat’ta sahne aldı. Kırsalda kalmış ve doğru çocuk tiyatrosu izlememiş çocukları, doğru tiyatro ile buluşturmak istiyoruz” diye konuştu. Otizmli çocukların hayatının çeşitlendirilmesi ve tekdüze yaşantıdan kurtulmaları gerektiğini belirterek, bu tarz etkinliklerin önemine değinen Çayan, “Bu çocukları farklı ortamlar içinde bulundurmak, farklı insanlarla bir araya getirmek gerekiyor. Çocuğun bağımsızlığı için bu tarz etkinlikler çok önemli. Aileye karşı bir bağımlılık var, biz bu bağımlılığın kırılmasını istiyoruz. Otizmin tek tedavisi eğitim ve ilgi” dedi. Yvonne Kokx da, elçilik olarak bu tarz etkinliklere destek vermekten büyük onur duyduklarını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!