OSTİM OSB’den firmalara dış ticaret desteği

Güncelleme Tarihi:

OSTİM OSB’den firmalara dış ticaret desteği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2021 00:45

OSTİM OSB, iş dünyasının dış ticaret uzmanı ihtiyacını karşılamak amacıyla bünyesindeki firmalara yönelik, ‘Dış Ticaret Uzmanı Yetkinlik Geliştirme Programı’nı başlattı.

Haberin Devamı

İhracatın arttırılması ve sürdürülebilirliği hedefiyle başlatılan ve ocak-mart döneminde gerçekleştirilecek 90 saatlik programda, dış ticaretin 21 farklı konusunda eğitim verilecek. Öte yandan, 92 firmadan 186 katılımcının dahil olduğu programa katılım ücretsiz olacak. Ankara Sanayi Odası (ASO) ile Ankara Ticaret Odası (ATO) destekleriyle başlatılan programın açılışı, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Gürsel Baran ve OSTİM Başkanı Orhan Aydın’ın yanı sıra, ilgili kurumlardan temsilcilerle eğitmenler ve eğitim alacakların katılımıyla gerçekleştirildi. Programı yürüten OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü’nün son derece aktif çalışmalar içinde olduğuna dikkat çeken Aydın, “Küresel salgın önce bölgemizde yürüttüğümüz önemli bir projede, firmalarımızı Ticaret Bakanlığı’mızın desteğiyle e-ticaret ortamına taşıdık. Özellikle salgında çok işimize yarayacak, ihracata önemli destek olacak diye düşünüyoruz” dedi.

HEP BERABER ÇALIŞMALIYIZ

İhraç ürünlerinin teknolojisi olarak ele alındığında, Ankara’nın özellikle ileri teknoloji alanında ön plana çıktığını belirten ASO Başkanı Özdebir, “TİM’in açıkladığı verilere göre, Gaziantep 7.935 milyar dolarla beşinci, Ankara ise 7.766 milyar dolarla altıncı oldu. 2021’de bunu telafi ederek Ankara’yı hak ettiği noktalara taşımak için hep beraber çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.
ATO Başkanı Gürsel Baran ise OSTİM’in, ihracatı geliştirmek üzere başlattığı programın önemine dikkat çekerek, “Burada üretilen ürünlerin ihracatının yapılması, daha çok ülkeye ulaşması sadece OSTİM’in değil, şehrimizin ve ülkemizin de başarısı anlamına gelir” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!