‘Ortak Yarınlar’ ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Ortak Yarınlar’ ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2020 01:01

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Programın’da ödüller, önceki gün çevrim içi düzenlenen törenle dağıtıldı.

Haberin Devamı

‘Ortak Yarınlar’ sloganıyla COVID-19 gündemli yapılan programda, salgın sürecinde kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve örnek uygulamalar üreten 13 kurum ödüllendirildi. Finale kalan projeler, Prof. Dr. Ateş Kara, Bülent Eczacıbaşı, Vahap Munyar, Didem Arslan Yılmaz, Nevzat Aydın, Hacer Boyacıoğlu, Zehra Öney ve Yıldız Günay’ın da aralarında bulunduğu basın, iş ve sanat dünyasından birçok isimden oluşan jüri tarafından oylandı. 25-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen halk oylaması ile yaklaşık 30 bin oy da jüri değerlendirmesine katkı sundu. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, şunları söyledi:

SORUNLARI ÇÖZMEDE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

“Dünyaya baktığımda iki ayrı resim görüyorum. Bir tarafta çok olumlu göstergeler var. Beklenen ortalama yaşam süresi uzuyor. Sağlık imkânları ve kişi başına düşen tarımsal üretim artıyor. Bilgiye ve eğitime erişim teknoloji ile en üst seviyeye geldi. Öte yanda ise bambaşka bir resim var. Dünyada 2 kişiden 1’inin hâlâ internete erişimi yok. 3 kişiden 1’i hâlâ temiz içme suyuna bile erişemiyor. 5 yaş altı 4 çocuktan 1’i hâlâ aşısı çoktan bulunmuş hastalıklardan ötürü hayatını kaybediyor. ‘Gıda üretimi kat kat arttı’ diyoruz, öte yandan biliyoruz ki dünyada yıllık gıda üretiminin 1/3’ü maalesef israf oluyor. Dünyanın açlık sorununu bitirmek için gereken tutar yıllık yaklaşık 300 milyar dolar. Yıllık gıda israfının parasal karşılığı ise 750-800 milyar dolar. Yani israfı üçte birine indirirsek, dünyadaki açlık sorunu neredeyse tamamen ortadan kalkabilir. Bu iki tabloyu anlamada ve sorunları çözmede, en az kamuya düşen sorumluluk kadar, bireylere, bizlere, şirketlere de sorumluluk düşüyor.”

‘Ortak Yarınlar’ ödülleri dağıtıldı


COVID AŞI ÇALIŞMASI ÖDÜL ALDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da videokonferansla katıldığı törende ödül alan firmalar ve çalışmaları şunları oldu:
*COVID-19 Türkiye Platformu, Koronavirüse Karşı Aşı ve İlaç Geliştirilmesi-Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK): Birlikte Mümkün Ödülü
*Siperli Maske Üretimi-Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ): Birlikte Mümkün Ödülü
*OYAK Doktorum-Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK): Çalışana Destek Ödülü
*KoçAilem Kan Kardeşliği Platformu–Koç Holding: Çalışana Destek Ödülü
*Akıllı Baret-Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ): Dijitalleşme Ödülü
*Hektaş Akıllı Asistan-Hektaş Ticaret Türk A.Ş: Dijitalleşme Ödülü
*Güvenli Üretim Birlikte Mümkün–Erdemir: İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülü
*Salgın Döneminde Yapı İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği-Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES): İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülü
*Divan Grubu Kapılarını Sağlık Çalışanlarına Açtı-Divan Grubu: Sağlık Kahramanlarına Destek Ödülü
*Koronavirüs ile Mücadelede Yerli Tıbbi Ekipman Üretimi–Coşkunöz Holding: Sağlık Kahramanlarına Destek Ödülü
*Abdi İbrahim COVID-19 ile Mücadeleye Katkı Kampanyası–Abdi İbrahim İlaç: Topluma Destek Ödülü
*Yeşilay Danışmanlık Merkezi COVID–19 Psikolojik Destek Hattı-Türkiye Yeşilay Cemiyeti: Topluma Destek Ödülü
*Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü: Özel Ödül

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!