Ortak akılla canlanacak

Güncelleme Tarihi:

Ortak akılla canlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 23:00

Cumhuriyet tarihinin ilk iş merkezlerinden Ulus’taki Posta Caddesi’nin yeniden canlandırılması için çalışmalar başladı. Bir araya gelen bölge esnafı ve paydaşların görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda, ‘ortak akıl’ mesajı verildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK), Başkent’in tarihi kent merkezi olan ‘Posta Caddesi’ni yeniden canlandırmak için çalışmalara başladı. Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) ev sahipliğinde bir araya gelen bölge esnafı dahil tüm paydaşlar, ‘Posta Caddesi Sağlıklaştırma ve Cephe Yenileme’ projesine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. ATO Duatepe Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Posta Caddesi’nin eski canlı günlerine geri dönmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’ne her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. Başkent’in en işlek semtlerinden Ulus’taki Posta Caddesi’nin yenilenmesinin bölgedeki işletmeler için olumlu sonuçlar doğuracağını belirten Baran, şunları söyledi:

Ortak akılla canlanacak


TURİST SAYISI ARTACAK

Haberin Devamı

“İyileştirme çalışmalarıyla birlikte burada da yerli ve yabancı turist sayısında artış olacak. Hem esnaf rahat bir nefes alacak hem de ekonomik açıdan fayda sağlayacak. Posta Caddesi’nin çok farklı izleri vardır bende. Ulus ve civarı Ankara ticaretinin merkeziydi. Kültür ve turizmin merkezi oldu. Tarihi ve kültürel eserlerin büyük bir bölümü Ulus’ta. 5-6 ay sürecek bir projeyle iş yerleriyle, sokaklarla, dış yüzeylerle ilgili ciddi çalışmalar olacak.”

Ortak akılla canlanacak


BERABER YÖNETİLİYOR

Kent yönetiminde tüm paydaşların fikirlerine ihtiyaç duyduklarını dile getiren AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise “Posta Caddesi’ndeki uygulama esnafla beraber yönetiliyor. Kararı beraber alınca yönetim sürecinde de sorun çıkmıyor. Esnafımız yaşadıkları sorunları dile getirirken, katılımcılığın kusursuz işlediği bir süreç yaşadık bugün” değerlendirmelerinde bulundu.

Ortak akılla canlanacak


YAŞAYAN BİR PROJE OLMASI HEDEFLENİYOR

Haberin Devamı

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, ATO üyelerine ve toplantıya davet edilen bölge esnafına proje hakkında sunum yaptı. Projenin Ankara için nitelikli ve yaşayan bir projeye dönüşmesini hedeflediklerini vurgulayan Ödemiş, tarihi dokuya zarar vermeden özenle hazırlanan projede bölge esnafının görüşlerini de dikkate alacaklarını açıkladı. Ödemiş, “Amacımız buraya yönelik hazırladığımız projelerde esnafımızın fikirlerini de alarak alternatif projeler geliştirmek. Gelecek önerileri bu projeye ekleyeceğiz. Hedefimiz bu projeyi ortak akılla, Ankara için daha nitelikli ve yaşayan bir projeye dönüştürmek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!