Ordu'yu kalkındıracak 2 milyar liralık proje

Güncelleme Tarihi:

Orduyu kalkındıracak 2 milyar liralık proje
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2020 10:25

Ordu'yu kalkındıracak 2 milyar liralık proje

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürlüğü'nce (OGM), Ordu'da Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi için ilk adım atıldı. Proje kapsamında, yaklaşık 2 milyar liralık yatırımla tarım, turizm, sulama, ulaşım, gıda unsurlarını içeren kırsal kalkınma özellikleri yer alıyor.
OGM'den yapılan yazılı açıklamada, Anadolu'daki pek çok bölgenin kalkındırılmasına katkı sağlamaya devam edildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle ile hayata geçirilen Bolaman Havzası Rehabilitasyon projesi için ilk adım atıldığı ifade edilen açıklamada, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte Ordu’da yerinde incelemelerde bulunduğu kaydedildi. Projenin Ordu'nun 12 ilçesini etkileyeceği ifade edilen açıklamada, "Sadece Ordu değil, Tokat ilinin de 3 ilçesini kapsayacak proje tamamen kırsal kalkınma özelliği taşıyor. Yaklaşık 2 milyar liralık bir yatırımla ilk adımları atılan proje, içerisinde tarım, turizm, sulama, ulaşım, gıda gibi çok fazla unsuru içeren bütüncül bir özellik taşıyor. OGM koordinasyonunda yerel yönetimler ile yürüten proje 2027 yılında tamamlanacak. Toplam 257 bin kişilik nüfusun yaşadığı 159 bin hektarlık alanı kapsayan proje için seçile havzanın eşgüdümlü, katılımcı ve ekosistem odaklı yönetimi sağlanacak" denildi.
'PROJENİN 2027 YILINDA TAMAMLANMASINI HEDEFLİYORUZ'
Ordu'da ilk örneğinin sergilendiği bu projenin diğer illere de model olacağını belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Orman Kanununun 58'inci maddesinde verilen yetki ile bölgenin ihtiyacı olan hususlarda kurumların ayrıntılı faaliyetlerini içeren entegre uygulama projeleriyle sorunlar çözülerek diğer bölgelere model bir proje olacaktır. Ekibimizin Ordu'da yapacağı görüşmeler, paydaş kurumlardan alacağı veriler ve arazi çalışmaları ile hazırlayacağı fizibilite raporu tarafımızdan Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na sunulup, 2021 yatırım programına aldırılacak. Ofisin hazırlayacağı diğer belgeler Dünya Bankasına sunulacak, Dünya Bankası'nca kabulünden sonra 2021 yılı mart ayında Hazine ve Dünya Bankası İkraz anlaşması görüşmeleri yapılacak ve anlaşmanın ardından proje çalışmaları hemen başlayacak. Bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlayacak projenin 2027 yılında tamamlanmasını hedefliyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!