Öncelikli sorunumuzu çözüme kavuşturacağız

Güncelleme Tarihi:

Öncelikli sorunumuzu çözüme kavuşturacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 17:17

Hazır paralarla kulüplerin bir yere gidemeyeceğinin altını çizen Çankırı, “5 yıllık planlama yaptık. 2-3 yılda yeniden kendi kendine yeten, gelir-gideri dengede olan bir takım oluşturmalıyız. Beştepe’den yetişecek evlatlarımıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin 31 Temmuz’da yapılan olağanüstü genel kurulunda Başkanlığa seçilen Talip Çankırı, ilk açıklamalarını kulübün sosyal medya hesabından paylaştı. ‘Birlik-beraberlik’ vurgusu yapan Çankırı, öncelilerinin transfer tahtasının açılması olduğunu belirtirken, örnek gösterilen Beştepe altyapısını, yeniden çok daha verimli hale getirmek için çalışacaklarının altını çizdi. Hayatta tesadüflerin çok büyük önemi olduğunu dile getiren Çankırı, şu ifadeleri kullandı: “2004 yılında ‘çekirdekçi’ dedikleri Gençlerbirliği taraftarıydım. Kayınpederim Süleyman Bölünmez’in sahibi olduğu Moil’in Gençlerbirliği’ne sponsor olmasıyla ben de yöneticiliğe başladım. Tribünün sağ bölümündeki çekirdekçilikten, tribünün ortasına yönetici olarak geçtim. 9 yıl boyunca rahmetli İlhan Cavcav başkanımla beraber çalıştım ve altyapıdan sorumlu olarak görev yaptım. Arada kesintiler olsa da son dönemlerde yine Gençlerbirliği’nde görev aldım.”

Haberin Devamı

KENDİ DÜZENİMİZİ KENDİMİZ BOZDUK

“Geçen şu son iki bölümde de Niyazi Akdaş Başkanımın daveti üzerine tekrar Gençlerbirliği’ne devam ettim. Fakat hiçbir zaman ne ilişiğim ne de ilgim kesildi. Yapabileceğim her türlü desteği her zaman verdim. Bunu kongrede de söyledim. Kongrede ‘Bütün imkânlarımı sonuna kadar, Gençlerbirliği lehine kullanacağım’ dedim. Şimdi de bunları söylüyorum. Türkiye’de futbol çok kötü bir durumda. Hiçbir kulübün gelir gider dengesi pozitif yazmıyor, hep negatifte. Hazır paralarla bu kulüpler hiçbir yere gidemeyecek. Biz, daha önce altyapıdan futbolcu yetiştirip, çok güzel bir şekilde önemli rakamlarla futbolcuları başka kulüplere verirken, aynı zamanda futbolculardan faydalanarak başarı elde ettik. Yapılan bir takım hatalarla öz evlatlarımızı oynatmayıp, hatalı transferleri Hacettepe’ye göndererek aslında öz kaynağımıza orada bir ket vurduk. Bir anlamda kendi düzenimizi kendimiz bozduk. Bu dönemde yapmamız gereken, 5 yıllık programda, 2-3 içinde kendi kendine yeten, gelir gider dengesi kurulmuş bir takım oluşturmak.”

Öncelikli sorunumuzu çözüme kavuşturacağız

Haberin Devamı

BORÇLANDIRIP BATAĞA GÖTÜRMEYECEĞİZ

“Tabii ki şu andaki güncel problemimiz transfer tahtasının açılması. O konuyla ilgili olarak ilk günden itibaren gerekli girişimleri yaptım. Bu girişimleri web sitemizde yayınlayacağım. Futbolcu arkadaşlarımızla da görüştüm. Yönetici arkadaşlarımla birlikte bir hafta on gün içinde transfer tahtasını açmayı hedefimize koyduk ve açacağımıza inanıyoruz. Yapacağımız takviyelerle hedefimiz tabii ki Süper Lig. Ancak hiçbir zaman, boyutumuzu aşan, kulübü daha çok borçlandırıp batağa götürecek, pahalı işlere, pahalı transferlere girmeyi arzu etmiyoruz ve düşünmüyoruz. Bununla ilgili de 3-4 yıllık program yapacağız. Kongremizi tamamladık, yeni yönetim belerlendi. Sağ olsun Arda Çakmak kardeşim, o da benim gibi pozitif bakan bir insan. Karşılıklı bir demokratik yarış oldu. Bu saatten sonra artık hepimiz aynı taraftayız. Gençlerbirliği ve Gençlerbirliği’nin başarısı bizim için birincil önceliktir. Sen, ben yok şu saatten sonra biz varız. Gençlerbirliği, her yerde söylüyorum bizim üst kimliğimizdir. Biz kendi içimizde ne yaparsak yapalım Gençlerbirliği’nin çatısı altında Gençlerbirliği için mücadele etmeliyiz. 100. yılda hedefimiz, takımımızı üst yerlere taşımak. Gençlerbirliği bulunduğu yeri hak etmiyor. Camianın desteğini bekliyoruz. Hep beraberiz, hep beraber olacağız.”

Haberin Devamı

KIRMIZI-KARALAR ATA’NIN HUZURUNDA

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Talip Çankırı, kırmızı-siyahlı ekibin yönetim kurulu üyeleri, teknik ekip ve futbolcular, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunda bulundu. Başkan Çankırı, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı: Sevgili Atamız… Kurduğun Cumhuriyet ile yaşıt olmanın gururunu her zaman yaşıyor, Cumhuriyetin ve Başkentin takımı olmakla her zaman övünüyoruz. Senin ilkelerinden bir gün dahi vazgeçmeden, dün ve bugün olduğu gibi yarın da göstermiş olduğun yolda ilerlemeye devam edeceğiz. 100. yılımızda yürüdüğümüz bu yolda Türk futboluna sizin gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda çevik ve ahlaklı gençleri kazandırmaya, altyapımızda eğitim verdiğimiz sporcularımızın bedensel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğimize huzurunuzda söz veriyoruz. Sizi özlüyor, şükran ve minnetle anıyoruz.

Haberin Devamı

 ANGİAD’TAN MORAL ZİYARETİ

Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Onat ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette kırmızı-siyahlı ekibin yönetim kurulu üyelerinden; Genel Sekreter Sezgin Özkan, Osman Sungur ve Ahmet Can Bölünmez de yer aldı. Başkan Talip Çankırı ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerini ileten ANGİAD Başkanı Ertuğrul Onat, iş dünyasının kulüplere yaklaşımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Gençlerbirliği’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Onat, “ANGİAD olarak Ankara’nın değerlerine sahip çıkmalıyız ki geleceğimize en doğru yatırımı yapmış olalım. Bu bağlamda Ankara’da bulunan tüm iş dünyasını da Gençlerbirliği’ne desteğe davet ediyorum. Sportif etkinlikler ve organizasyonlar başta olmak üzere her türlü desteği vererek hem kulübe hem de Ankara halkına ve gençlerine fayda sağlamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İLK ETAPTA DESTEK ÖNEMLİ

Kulüp Başkanı Talip Çankırı, yönetime geldikleri günden bu yana Gençlerbirliği için gece gündüz çalıştıklarını belirtip, “Gençlerbirliği’nin kendi ayakları üzerinde durması için ileriye dönük 3 ile 5 yıllık hedefler koyduk. İlk etapta belki desteklerle ayakta duracağız ama sonraki dönemde kendi kendine yeten bir Gençlerbirliği oluşturmayı amaçlıyoruz. Gençlerbirliği bu şehrin ve Türk futbolunun en önemli değerlerinden birisidir. Bu değere sahip çıkmak gerekir” ifadesini kullandı. 

SİYASİ DESTEK TURU SÜRÜYOR

Gençlerbirliği yönetiminin siyasilerle yürüttüğü destek turu sürüyor. Siyasi partilerin Ankara il başkanlıklarına sırasıyla ziyaretlerde bulunmayı planlayan Başkan Talip Çankırı’nın ilk durağı, iktidar partisi AK Parti İl Başkanlığı oldu. Çankırı, AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan’ı ziyaret etti. Ankara futbolunun ve özellikle Gençlerbirliği’nin konuşulduğu ziyarette, Başkan Çankırı, Özcan’a kulüple ilgili plan ve projeleri anlatarak fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret bitiminde ise Çankırı, Özcan’a arkasında adının ve soyadının yazılı olduğu 06 numaralı formayı takdim etti. Başkan Talip Çankırı, Başkan vekili Arif Ölmez ve Medyadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emine Toprak, ilk ziyaretlerini önceki gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yapmıştı.


BAŞKANDAN TAKIMA TATLI İKRAMI

Spor Toto 1. Lig’de sezonun açılış haftasında Altınordu ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak olan Gençlerbirliği, maçın hazırlıklarına kendi tesislerinde devam ediyor. Kırmızı-siyahlı ekibin önceki günkü antrenmanını kulüp başkanız Talip Çankırı ve yönetim kurulu üyeleri de izledi. Teknik Direktör Metin Diyadin yönetimindeki antrenmanda oyuncular; koordinasyon, saha kenarına kurulu istasyonlarda kuvvet ve gruplar halinde taktik ağırlıklı çalışma yaptı. İdman, çift kale maçla tamamlandı. Başkan Talip Çankırı ve yönetim kurulu üyeleri, saha kenarından takip ettiği antrenman bitiminde, teknik ekip ve oyunculara tatlı ziyafeti sundu. Çankırı, futbolcularla sohbet ettikten sonra “Ağzımızın tadı bozulmasın temennisiyle” Teknik Direktör Metin Diyadin ve takım kaptanı Muhammed Bayır’a tatlı ikram etti.

BAKMADAN GEÇME!