Önce şaşırdılar Kemal Sunal’la anladılar

Güncelleme Tarihi:

Önce şaşırdılar Kemal Sunal’la anladılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 00:13

Erasmus Plus Gençlik Değişim Programı kapsamında 5 ülkeden Ankara’ya gelen 39 yabancı öğrenci, ‘apartman görevlisi’ mesleğini yakından tanıdı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Gençlik Merkezi Başkanlığı-Türk Ulusal Ajansı’nın da desteklediği Erasmus Plus Gençlik Değişim Programı’yla Almanya, Polonya, Bulgaristan, İspanya, Azerbaycan’dan gelen 39 öğrenci, Türkiye’den de 9 öğrenciyle birlikte ‘apartman görevlisi’ mesleğini yakından tanıdı. Konut Görevlileri Sendikası (KONUT-SEN) ile Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda öğrenciler apartman görevlilerinin çalışma şartlarını inceledi. Öğrencilere Türk sinemasının usta sanatçılarından Kemal Sunal’ın ‘Kapıcılar Kral’ filmi de izletildi. KONUT-SEN Başkanı Uğur Gözel, şu bilgileri paylaştı:

Önce şaşırdılar Kemal Sunal’la anladılar


MESLEĞE BAYAĞI BİR ŞAŞIRDILAR

“Öğrenciler kendi ülkelerinde böyle bir meslek grubu olmadığı için bayağı şaşırdılar. Kendi ülkelerinde, çöplerini kendileri atıyor, binalarını haftada bir gün kendileri temizliyorlarmış. Bizim ülkemizde bu görev apartman görevlilerine düşüyor. Onlar ise kendi işlerini kendileri yapıyorlarmış. Ülkelerinde apartman görevlilerinin olması gerektiğini vurguladılar.

Önce şaşırdılar Kemal Sunal’la anladılar


‘KAPICILAR KRALI’NI İZLEDİLER

Öğrencilere apartman görevlilerinin acil yardım butonu kadar önemli bir konumda olduğunu anlattık. Görevlilerin maaşlarının, devlet destekli mi aldıklarını yoksa yönetimden mi alındığını sordular. Biz her ne kadar anlatmış olsak da görmeyince olmuyor. Kemal Sunal’ın ‘Kapıcılar Kralı’ filmini izlettik ve filmi izledikten sonra apartman görevlilerinin ne iş yaptığını tam olarak anlamış oldular.”

Önce şaşırdılar Kemal Sunal’la anladılar

Erasmuslu 39 yabancı öğrenci, ‘apartman görevlisi’ mesleğini ilk kez duydu.

ANKARA’YI DA GEZDİLER

Türk öğrencilerden Gözde Nur Tilki, Erasmus Plus Gençlik Değişim Programı’yla ilgili şunları söyledi: “Avrupa Birliği Başkanlığı’nın diğer Avrupa ülkeleriyle kısa dönemli gençlik değişim programı oluyor. Programla gelen yabancı öğrencilerle etkinlikler, sunumlar yapılıyor. Bu projemizde apartman görevlileri ile alakalıydı. Bunun yanı sıra Gazi Üniversitesi Proje ve Kuluçka Merkezi’ni ziyaret ettik. Bir at çiftliğinin destekleriyle ata bindik, trekking yaptık ve çeşitli açık hava etkinliklerine katıldık. Ankara’yı gezip Anıtkabir’i de ziyaret eden öğrenciler Ankara’nın tarihsel yapısını ve insanlarını çok sevdiklerini ifade ettiler.”

Önce şaşırdılar Kemal Sunal’la anladılar

Öğrenciler, açık havada Kemal Sunal’ın Kapıcılar Kralı filmini de izledi.

BAKMADAN GEÇME!