Önce kutlama sonra transfer

Güncelleme Tarihi:

Önce kutlama sonra transfer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 14:19

Sarı-lacivertlilerde ilk hedef, sezonu zirvede tamamlayıp, şampiyonluk coşkusunu taraftarı ile doyasıya yaşamak. İkinci hedef ise kadroyu önemli isimlerle güçlendirip, yeni sezonda da iddialı bir takım izletmek.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 37. haftasında Beypiliç Boluspor ile Eryaman Stadı’nda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren MKE Ankaragücü yönetimi, yol haritasını; önce şampiyonluk kutlaması ardından da yeni sezonun kadrosunu oluşturacak transferler olarak belirledi.
MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Yılport Samsunspor maçının ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk kutlamasını, yıkılan 19 Mayıs Stadı’nın bulunduğu alanda yapacaklarını, 19 Mayıs Stadı inşaatının başlaması için de camiaya mesaj vereceklerini belirtmişti.
Şampiyonluk kutlamaları için 19 Mayıs Spor Kompleksi’nde hazırlıklar başladı. 19 Mayıs Stadı’nın yıkılmasından sonra atıl bir durumda bırakılan alanda bazı düzlenmeler yapılacak. Zemine kırık asfalt dökülecek, daha önce protokol tribünün bulunduğu yere ise sahne hazırlanacak.
Keçiörengücü maçının son ermesinin ardından kutlamaların başlayacağı, 2-3 yerel sanatçının da sahne alacağı belirtildi.
Ankaragücü yönetimi, Aktepe Stadı’nda oynanacak son maçın, diğer takımları ilgilendiren bir sonuç beklenmemesi halinde, bu karşılaşmanın Eryaman Stadı’nda oynanması konusunda, hem Ankara Keçiörengücü hem de Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile temasa geçmeye hazırlanıyor.

KADROYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Spor Toto 1. Lig’de bitime 3 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Ankaragücü’nün en önemli ikinci gündem maddesi, kadrodaki oyunculardan gidecekler-kalacaklar ve transfer edilecek oyuncular olarak öne çıkıyor.
Taraftarlar, Süper Lig’de deneyimli bir teknik adamla yola devam edilmesi fikrini ortaya atıp, Galatasaray ile yollarını ayıran Fatih Terim’in takımın başına getirilmesini istiyor. Sarı-lacivertliler, Teknik direktörlük kariyerine Ankaragücü’nde başlayan Fatih Terim adının Ankaragücü’nün marka değerini daha da yükselteceği inancında. Yönetim cephesi ise bu talebe sıcak bakmıyor. Özellikle Başkan Faruk Koca, daha önce olduğu gibi, takımı Süper Lig’e taşıyan Mustafa Dalcı’ya olan güvenini ve inancını dile getirip, desteğini sürdürüyor.
Sarı-lacivertli ekibinin mevcut kadrosunda yer alan 10 oyuncunun sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor.
Sözleşmesi biten oyuncular; Sinan Osmanoğlu, Aatıf Chahechouhe, Geraldo, Tiago Pinto, Abdullah Durak, Alperen Babacan, Şahverdi Çetin, Atakan Dama, Mert Topuz ve Yasir Karabay.

MURAT İLE YUSUF’A SAMSUNSPOR TALİP

Ankaragücü yönetimi, mevcut kadro içinde yer alan ve takıma ağabeylik yapan kaptan Erdem Özgenç’i ilerlemiş yaşına rağmen el üstünde tutuyor. Sözleşmesi biten isimlerden Tiago Pinto ile görüşülmesi düşünülmezken, sezonu kiralık olarak geçiren ve bitime 2 hafta kala gönderilen Kwebana Owusu’nun adı disiplinsiz davranışları ve takımın uyumunu bozduğu gerekçesi ile yeni sezon kadrosunda geçmiyor.
Yerli oyuncu kuralını da gözeten başkent ekibinin yönetimi, sezon içinde daha az görev almasına rağmen, oynadığı maçlarda kalesini başarı ile koruyan Bahadır Han Güngördü’yü gelecek yılın planlamasında düşünüyor.
Takımın Süper Lig’e yükselmesinde, hem attıkları goller hem de başarılı performansları ile katkı veren isimleri; Murat Uçar ve Yusuf Abdioğlu için Spor Toto 1. Lig takımlarından Yılport Samsunpor’un teklif getirdiği ileri sürüldü.
Ankaragücü’nden sezon başında Göztepe’ye giden Atakan Rıdvan Çankaya’ye da dönüş yolu göründü. Oyuncunun sözleşme uzatma opsiyonunu elinde tutan Ege temsilcisinin bunu kulanmayacağı, Ümit Milli futbolcunun yeniden Başkent ekibine katılacağı belirtiliyor.
Bu sezonun devre arasında transfer yasağını kaldırmayan ve mevcut oyuncularla yoluna devem eden MKE Ankaragücü, FIFA’daki davalı dosyaları yeni sezon öncesinde çözüme kavuşturmayı hedefliyor. Sezonu İttifak Holding Konyaspor’da geçiren Konrad Michalak, geçmiş dönemde sarı-lacivertli formayı giyen Hector Canteros ve Dever Orgill’in başkent ekibine gelmeden önce forma giydiği Avusturya’nın Wolfsberger AC Kulübü ile görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!