Ölü sayısı 4'e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ölü sayısı 4e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 08:10

Altındağ Tatlar Deresi'nin taşmasıyla sel sularına kapılarak kaybolan ve arıcılık yaptığı belirlenen Ramazan Gök için cumartesi günü başlatılan arama çalışmaları dün de devam etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 350 personelin katılımıyla 2 gündür devam eden arama çalışmaları sonucunda, Gök’ün cansız bedenine ulaşıldı. Başkenti esir alan sağanak sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e çıktı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), itfaiye ve sivil toplum kuruşlarının desteğiyle gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmaları, dere yatağı boyunca 15 kilometrekarelik bölgede ve Çubuk Barajı rekreasyon alanında sürdürüldü. Arama çalışmalarında özel eğitimli köpekler de kullanıldı.

Ölü sayısı 4e çıktı


DERE YATAĞI UYARISI

Ölü sayısı 4e çıktı


Bölgede inceleme yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Yoğun yağışlar bugünden sonra da devam edecek. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip etmesi ve risk oluşturacak alanlardan özellikle dere yataklarından uzak durmalarını önemle rica ediyoruz” uyarısı yaptı.

774 İHBAR ULAŞTI

Öte yandan AFAD, Akyurt’ta meydana gelen sel dolayısıyla itfaiyeye ve AFAD Ankara’ya toplamda 774 ihbar ulaştığını açıkladı. AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Ankara’da meydana gelen son yağışlar sonrasında İtfaiyeye ve AFAD Ankara’ya toplamda 774 ihbar ulaşmıştır. Ekiplerimiz bölgeye sevk edilerek çalışmalarına başlamıştır. TAMP kapsamındaki afet grupları AFAD Koordinasyon Merkezi’nde toplanmıştır. Sel ve su baskınlarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!