Olimpiyat ışığı Başkent’ten

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat ışığı Başkent’ten
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 01:11

Ankara firması Genpower, 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde ürettiği jeneratörlerle, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen 22’nci Kış Olimpiyatları’na 20 adet 500 KVA gücünde jeneratör ve toplamda 10 MVA santralle kesintisiz aydınlatma desteği sağladı.

Haberin Devamı

Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen 22’nci Kış Olimpiyatları’na 6 sporcuyla katılan Türkiye’nin, 7’nci temsilcisi ise Türk firması Genpower oldu. Genpower, yaklaşık 40 milyor euro’luk bütçesiyle kış olimpiyatları tarihine geçen Sochi’ye 20 adet 500 KVA gücünde jeneratör ve toplamda 10 MVA santralle kesintisiz aydınlatma desteği sağladı. Genpower Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Uslu Rusya’nın Sochi kentinde 23 Şubat’a kadar devam edecek olan kış olimpiyatlarının aydınlatma işiyle ilgili şunları söyledi:

ŞEBEKE ELEKTRİĞİ KULLANILMIYOR

“2014 Soçi Kış Olimpiyatları’na Genpower olarak 20 adet 500 KVA otomatik ve senkron jeneratörler verdik. Bunların toplam gücü ise 10 MVA yapıyor. Olimpiyatlarda da tıpkı Formula 1 Singapur yarışları gibi şehir şebekesi kullanılmıyor. Yarışmalar sırasında olası bir elektrik kesintisi olması halinde, aydınlatma armatürlerinin tekrar yanması için 8-10 dakikalık bir süre gerekiyor. Bu yüzden jeneratörler tercih ediliyor. Soçi’deki tüm aydınlatma ve diğer elektrik ihtiyacı, jeneratörden alınan enerjiyle karşılanıyor.

Haberin Devamı

HEDEFİMİZ MOTO GP YARIŞLARI

Biz Genpower olarak, dünyanın en prestijli yarışmalarının enerji ihtiyacını çok kaliteli ve sorunsuz ürünlerimizle başarıyla karşılıyoruz. Formula 1 Singapur yarışlarından sonra bu Rusya’daki bu iş, hem ülke hem de şirket olarak bizim en büyük referansımız oldu. Formula 1 Singapur için 2017 yılına kadar sözleşme yaptık. Bundan sonra ki hedefimiz de ise Moto GP yarışları. Bu şekilde dünyanın yakın takip ettiği önemli ve prestijli yarış ve olimpiyatlarda bir Türk şirketi olarak yer almaya devam edeceğiz.”

ANKARA’DAN 127 ÜLKEYE İHRAÇ

2000 yılından bu yana jeneratör üretimi yapan Türk firması Genpower, yaptığı yatırımlarla dünya çapında başarı elde etti. Bugün üretiminin yüzde 75’ini, 7 kıtada başta Doğu Avrupa, Latin Amerika, Afrika, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Asya-Pasifik ülkeleri olmak üzere toplam 127 ülkeye ihraç ediyor. Türkiye’de pazar lideri olan Genpower, dünyada ise 7’nci sırada yer alarak adından söz ettiriyor. Türk şirketi, dünya sıralamasında ilk üçe girme hedefini ve gittikçe büyüyen üretim ihtiyacını karşılamak için 2011 yılında 230 bin metrekarelik alana sahip, dünyanın tek çatı altındaki en büyük jeneratör fabrikasını Ankara’ya kurdu. Dünyanın tek gece Formula 1 yarışı olan Singapur Grand Prix’sini 3 yıldır aydınlatan ve 2017’ye kadar da anlaşma yapan Genpower, geçen yıl Sinan Erdem Spor Salonu’nda Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı ‘WTA Tenis Şampiyonası’nın da aydınlatma işini yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!