Okurların gözünden Ankara Sokakları

Güncelleme Tarihi:

Okurların gözünden Ankara Sokakları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2019 13:24

Whatsapp Şehir Hattı, Hürriyet Ankara okurlarıyla birlikte omuz omuza vererek kentin sorunlarına ışık tutmaya devam ediyor. Kentle ilgili sorunlara duyarlılık gösteren okurlarımız, fotoğraflayarak gönderdikleri sorunların çözülmesini istiyor.

Haberin Devamı

AĞAÇLARA KORSAN İLANLARLA EZİYET

Hürriyet Ankara, ‘zımba, raptiye ve çivi gibi delici araçlarla ağaçlara asılan korsan el ilanları’ konusunu birçok kez gündeme getirdi ancak kalıcı bir çözüm halen bulunamadı. Korsan ilanlar, ağaçların gövdelerini adeta metal yığınına döndürürken, bir şikâyet de Whatsapp Şehir Hattı’na geldi. Okurumuz, ağaçlara verilen zararı şöyle aktarıyor:

BUNUN BİR CEZASI YOK MU?

“Demetevler Vatan Caddesi’ndeki ağaçlar; çivi ve tel zımba ile çakılan binlerce ilan yüzünden delik deşik, kabukları dökülüyor. Ağaçlar birer birer kurumaya başladı. Yazık bu ağaçlara. Peki önüne gelen ağaca böyle ilan çakmak serbest mi? Bunun bir cezası yok mu?”

Okurların gözünden Ankara Sokakları



ARADIĞINIZ KALDIRIMA ŞU ANDA ULAŞILAMIYOR

Haberin Devamı

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Barkley’in, “Ankara çok enteresan bir başkent. Yayalar caddede yürüyor, otomobiller kaldırımda” sözü, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde halen kendini gösteriyor. Bu fotoğrafı çekip gönderen okur, “Kaldırım arıyoruz, bulamıyoruz. Bulursanız yürürsünüz” diyor.

Okurların gözünden Ankara Sokakları


ORTADA BÜFE VAR YANDAN GEÇ

Sıhhiye Köprüsü’nde, yaya geçişini engelleyen bir büfeye dikkat çeken Hürriyet Ankara okuru, “Bu büfe yüzünden yolun ortasından yürümek zorunda kalıyoruz. Bunlara artık biri dur denilmeli” diyor.

Okurların gözünden Ankara Sokakları


TEK ŞERİT İŞGALİ TRAFİĞİ FELÇ EDİYOR

Çankaya Kuleli Caddesi’nin dar bir cadde olduğuna dikkat çeken ve yolun bir şeridinin araç park edilerek işgal edildiğini aktaran Hürriyet Ankara okuru, şöyle devam ediyor: “Daracık caddeye araç park edilmesi, trafiği felç ediyor. Üstelik burası dolmuş ve otobüs güzergâhı. Ayrıca, Kıbrıs Caddesi de iki yönlü yapılmalı, Kolej Kavşağı’ndan Kızılay’a dönüş verilmeli.”

Okurların gözünden Ankara Sokakları


ENGELLİ RAMPASI ÇALIŞMADI

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara okuru Gökhan Alparslan, engelli olduğunu söylüyor ve toplu taşıma ile ilgili yaşadığı bir sıkıntıyı, “Söğütözü metro istasyonundan 132 numaralı otobüse binmek istedim ancak otobüsün engelli rampası çalışmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, biz engellileri de düşünmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!