Okul yanına istasyon tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Okul yanına istasyon tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 23:42

Başkentgaz’ın Çankaya Mutlukent Mahallesi’ndeki doğalgaz reglaj istasyonunu Ayten-Şaban Diri İlkokulu ve Ortaokulu’nun hemen yanına yapması velilerin tepkisini çekti. İstasyonun okulun yanında olmasının tehlike oluşturacağını savunan veliler başka bir noktaya yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

Başkentgaz, Çankaya Mutlukent Mahallesi’ndeki 25 yıllık doğalgaz reglaj istasyonunun bulunduğu arazinin Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından özel bir şirkete satılması üzerine istasyonu aynı mahallede bulunan Ayten-Şaban Diri İlkokulu ve Ortaokulu’nun yanına yapmak için çalışma başlattı. Okuldaki veliler ise ‘istasyonun okula 20 metre mesafede olmasının tehlike oluşturacağı’ gerekçesiyle çalışmaya tepki gösterdi. Okul önünde toplanan bir grup veli, istasyonun başka bir yerde yapılmasını istedi. Veliler konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de(CİMER) şikâyette bulunduklarını belirtti.

Okul yanına istasyon tepkisi


BİN TANE ÇOCUĞU NASIL RİSKE ATARLAR

Veliler adına konuşan Gülşen Üstün, şunları söyledi: “Bin kişilik bir okulun hemen 20 metre yanına bir doğalgaz istasyonunun kurulması tüm çocuklar adına endişe verici. Bunun risklerinin olduğu belli ki birçok yer kabul etmeyip en son buraya yönlendirilmiş. Bin tane çocuğu nasıl riske atarlar. Can güvenliğini nasıl sağlayacaklar. Bunun açıklamasını bekliyoruz. Park alanlarından, konutlardan uzak olsun diye şikâyet üzerine oralara yapılmayıp da neden okulun dibinde bu işi yapıyorlar. Bu bize endişe veriyor. Çocuklarımız ve kendimiz için bu durumu kabul edemiyoruz. Hemen karşıda Hacettepe Ormanı’nın yol kenarına yapılabilir. Orada oturum yok yolun karşısında çok daha uygun alan var. Bunun burada olmasını istemiyoruz.”

Haberin Devamı

‘MALİYETİ AZ OLDUĞU İÇİN BURADA YAPILIYOR’

Mahalle sakinlerinden Burhan Yılmaz ise maliyetinin az olması nedeniyle okulun yanının tercih edildiğini iddia ederek, “Çankaya Belediyesi’nin özellikle bu konuda duyarsız kalması bizi rahatsız ediyor. ‘Neden’ diye soruyoruz sorunu anlatıyoruz cevap vermiyorlar. Şu reglaj istasyonunun yanında sigara içmek bile yasak. Yanında binlerce çocuk olacak. Siz nasıl getirip bunu buraya koyarsınız. İtiraz edilmiş itiraz kabul edilmemiş. Böyle bir şey olmaz. Bu altyapı maliyeti az olduğu için burada yapılıyor. Demek ki ucuzluk insan ömründen bu ülkede daha önemli. Bu istasyonun taşınmasının sebebi oradaki park alanının belediyece bir şirkete satılması. Neden imar alanında park olarak geçen bir yer özel gayrimenkul yatırım şirketine satılıyor. Belediye park alanını satıyor bu istasyonu başka bir parka gönderiyor bu doğru bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Okul yanına istasyon tepkisi


ABB ARAZİYİ SATTIĞI İÇİN İSTASYON TAŞINIYOR

İstasyonun okulun yanına yapılmasının nedeni ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB), doğalgaz reglaj istasyonunun da bulunduğu araziyi özel bir gayrimenkul şirketine satması. Arazi satıldıktan sonra ABB ve Çankaya Belediye Meclisi’nce imar planı değişikliği yapılarak Başkentgaz’ın talebi üzerine arazideki 25 yıllık doğalgaz istasyonunun aynı mahalledeki önce Ruhi Su Parkı içerisine yapılması kararlaştırıldı. Ruhi Su Parkı için gelen itirazlar üzerine yine bir plan değişikliği yapıldı ve aynı bölgede okulun yanındaki Cumhuriyet Parkı’nın köşesine doğalgaz reglaj istasyonu yapılması kararı alındı. Okul yanındaki park için alınan karara da Mimarlar Odası ve 43 vatandaş tarafından itiraz edildi. Plan değişikliğine gelen itirazları Çankaya Belediye Meclisi reddederken ABB Meclisi de Çankaya’nın ‘red’ kararını oy birliğiyle onayladı. ABB ve Çankaya Belediye meclislerinden onay çıkınca da istasyon okulun yanında yapılmaya başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!