ÖHO yok çile çok

Güncelleme Tarihi:

ÖHO yok çile çok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 16:45

Sincan ve Etimesgut bölgesinde kontak kapatarak çalışmayan özel halk otobüslerinin(ÖHO) yerine EGO otobüsleri ulaşım hizmeti veriyor. EGO otobüslerinin yetersiz kalması nedeniyle duraklarda bekleme süreleri artan yolcular, “Bir aydır çile çekiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Sincan ve Etimesgut bölgesi ile kent merkezi arasında özel toplu taşıma hizmeti verirken ‘akaryakıt alamadıkları ve işletme giderlerini karşılayamadıkları’ gerekçesiyle 7 Haziran'da kontak kapatıp seferlerini durduran özel halk otobüsleri(ÖHO), o günden bugüne çalışmıyor. 70 aracın çalışmadığı 5 hatta bir aya yakındır EGO otobüsleri hizmet veriyor. 530 Etimesgut-Kızılay-Ulus, 612 Çimşit-Kızılay, 611 Sincan-Kızılay, 632 Sincan-Elvankent-Kızılay, 641 Eryaman-Kızılay hatlarındaki otobüsler gidiş-geliş 70 kilometreden fazlalık mesafeyi 2 saatten fazla bir zaman diliminde tamamlıyor. Tek bilet ücretiyle direkt Kızılay’a ulaşmak isteyenler de bu hatlara ilgi gösteriyor. ÖHO’ların yerine hizmet veren bu EGO otobüsleri yetersiz kalıyor. Duraklarda bekleme süreleri artan yolcular ise bu duruma tepki gösteriyor. Yolcular, şikâyetlerini Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve EGO Genel Müdürlüğü’ne iletiyor.

SEFER ARALIKLARI ARTTIRILMALI

641 Eryaman Kızılay hattını kullanan bir yolcu yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı: “Özel halk otobüsleri varken de sıkıntı yaşıyorduk ancak bu kadar değildi. Şimdi EGO otobüsleri nedeniyle daha büyük sıkıntı yaşıyoruz. Sıkıntı daha çok sabah işe gidiş ve akşam işten dönüş saatlerinde oluyor. Otobüsler geç geliyor şoförlere sorduğumuzda ‘yetişemiyoruz’ yanıtını alıyoruz. Eskişehir Yolu’na ve Şehir Hastanesi’ne direkt gitmesi nedeniyle de bu araçlar tercih ediliyor. Hastaneye giden de öğrenci de kullanıyor. Bir aydır çile çekiyoruz. Araç sayıları ile sefer aralıkları arttırılmalı.”

YETİŞMEK İÇİN BOŞ DÖNÜYORLAR

EGO Genel Müdürlüğü ise vatandaşlara verdiği yanıtta araç sayılarının yetersiz kaldığını, dönüş yapan araçların servis aralarının ise uzadığını belirtiyor. EGO, sosyal medyadan sabah geç gelen araçla ilgili şikâyetini ileten bir yolcuya yönelik yanıtında şu bilgileri verdi: “Sincan ve Etimesgut bölgesinde çalışan tüm ÖTA araçlarının servisten çekilmesi sonucu EGO servisleri ile ulaşım hizmeti verilmeye başlanmış olup mevcut araç sayımızın yetersiz kalması nedeni ile sabah yoğun saatlerde semtlerdeki yolcu yoğunluğu en aza indirmek amacıyla 611-612-630 tüm hatlardan bazıları Kızılay’dan boş dönüş yaparak bir an önce semtlerden tekrar servise girmektedirler. Bu durum sonucu dönüş servis araları açılmaktadır. Mağduriyetiniz nedeni ile özür diler mağduriyetin en aza indirilmesi için tüm kaynaklarımız seferber edilmektedir.”

Haberin Devamı


9 HAZİRAN 2022

Hürriyet Ankara kontak kapatarak sefere çıkmayan ÖHO’ları ‘TOPLU TAŞIMA ŞAŞTI KALDI’ manşetiyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!