Öğrencilere eğitim paneli

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere eğitim paneli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2020 16:12

Kampüs Eğitim Kurumları, öğrencilerin koronavirüs salgını nedeniyle evde kaldıkları bugünlerde, öğrencilere rehberlik edecek bir sistem sunarak Online Eğitim Platformu’nu kurdu.

Haberin Devamı

Sosyal temasın en yoğun olduğu yerlerden biri de hiç şüphesiz eğitim kurumları yani okullarımızdır diyen Kampüs Eğitim Kurumları Matematik Öğretmeni Ahmet Telefon Online Eğitim Platformu’nu hazırladıklarını söyleyerek, “ Bu tatil sürecinde öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçlerinden geri kalmamaları adına neler yapabiliriz? En doğru ve efektif çözüm ne olabilir? gibi sorulara cevap aradık ve bu platformu kurduk” dedi. Telefon ayrıca platformla ilgili şunları söyledi: “Kampüs Eğitim Kurumları olarak, eğitim kurumlarına bugün kıvılcımlar halinde kendini göstermeye başlayan ‘yeni okulculuk’ konusunda rehberlik edecek bir sistem sunarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sistemi kullanabilmek için internet alt yapısına ve internete ihtiyacımız olacaktır. İnternet bağlantısı olan her yerden kullanıcı adı ve şifre girilerek kullanılabilir. Uzaktan eğitim sistemimiz tüm anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri için uygundur. Uzaktan eğitimimizde etkileşimli canlı dersler, soru bankası, kaydedilmiş dersler, konu anlatım videoları, öğretmene soru gönderme butonu, ölçme ve değerlendirme mevcuttur. Eğitimimiz 4 panelden oluşmaktadır. Bunlar ‘Canlı Yayın Paneli, Offline Eğitim Sistemi, Sınav Soru Bankası ve Öğretmene Sor Paneli’dir.

Öğrencilere eğitim paneli


Bu platformun öğrencilere ne gibi katkısı var?

Haberin Devamı

Öğrenciler, okul ortamında olduğu gibi bu platformda da kendilerine ait bir sınıf ortamında öğretmenleri ile derslerini işlemeye devam ediyorlar. Dersler tıpkı sınıf ortamında olduğu gibi senkron şekilde anlatılıyor. Öğrenciler sınıflarda olduğu gibi anlamadıkları yerleri o an sorup doğru bilgiye ulaşabiliyor. Sınıf ortamında olduğu gibi öğrenci derse katılım gösteriyor ve sorulara anlık olarak cevaplar vererek öğrenmeyi pekiştirme imkanı buluyor. Sistem üzerinden günlük veya haftalık olarak öğretmenlerinin göndermiş olduğu ödevleri görebiliyor. Ödevlerinde anlamadığı bir soru var ise bunu direkt olarak sistem üzerinden öğretmen ile paylaşıp doğru bilgiye ulaşabiliyor. Kaçırdığı dersleri sistemin kayıt özelliğini kullanarak daha sonra izleme şansı yakalıyor

Haberin Devamı

Peki bu sistem öğretmenlere nasıl katkılar sunuyor?

- Sanal sınıf ortamında derse hangi öğrencinin gelip gelmediğini görebiliyor ve buna bağlı olarak geri bildirim sunabiliyor.
- Dersi anlatırken öğrenci ile etkileşim kurabiliyor. Bu sayede öğrenme sürecini tıpkı sınıf ortamında olduğu gibi takip edebiliyor.
- Ders esnasında öğrencilere sorular sorarak bu sorulara o an kimin doğru ya da yanlış cevap verdiğinin raporunu görebiliyor. Böylece hangi öğrencinin konuya hakim olup olmadığını fark ederek öğrenme sürecini yönetme şansı buluyor.
- Öğrencilerin çözemediği soruları sistem üzerinden görerek bire bir soru çözümlerini o öğrenciye iletme fırsatı yakalıyor.
- Ders sonu quiz soruları, konu ile alakalı ödev testleri ve aylık deneme sınavlarını sisteme önceden yükleyip öğrenci ile paylaşarak öğrenme sürecine katkılar sağlayabiliyor.
- Derse katılan öğrenciler, sorulara verilen yanıtlar, deneme sınavlarına göre dağılımları gibi bir öğretmenin ölçme değerlendirme sürecinde ihtiyacı olan tüm durumları raporlar ile elde etme imkânına sahip oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!