Öğrencilerden örnek temizlik

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden örnek temizlik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2022 15:35

Kendilerini ‘temizlik melekleri’ olarak adlandıran AYBÜ öğrencileri, bir gün boyunca Çubuk’ta cadde ve sokakları temizledi. İlçe sakinlerinin takdirini toplayan öğrenciler, “En güzel temizlik hiç kirletmemektir” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, temizliğin önemine dikkat çekmek için Çubuk’ta bir gün boyunca cadde ve sokakları temizledi. Öğrencilerin, Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün katkılarıyla ‘Kirli çevre siyah bir dünyadır’ sloganıyla hazırladığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında; iş yerlerinin önleri, kaldırım ve yollar temizlendi. Kendilerini ‘Temizlik Melekleri’ olarak adlandıran yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı etkinlik, ilçe sakinlerinin beğenisini topladı. Ankara havaları eşliğinde tüm gün temizlik yapan öğrenciler, çevreye çöp ve izmarit atanları da uyardı.Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini dile getiren AYBÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya, şöyle konuştu: “Biz üniversite olarak sosyal projeleri çok önemsiyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Aydınlı’da bu projelerin öncelikle Çubuk’ta yapılmasını istiyor. Çünkü sosyal projeler üniversite ve öğrencilerin halkla bütünleşmesini sağlıyor. Öğrencilerimizin de yaptıkları çalışmalarla örnek olması önem arz ediyor.”

Haberin Devamı

Öğrencilerden örnek temizlik

‘DUYARLI OLMA’ ÇAĞRISI

Projede yer alıp gün boyu çevre temizliği yapan öğrencilerden Ceren Çamlı “En güzel temizlik hiç kirletmemektir” anlayışına dikkat çekti.Öğrencileri tebrik eden ilçe sakinlerinden Mehmet Ali Özer ise “Halk için çok güzel bir örnek” derken, esnaf Halil Arslan “Öğrencilerin bu duyarlılığından çok memnun oldum. Bundan sonra biz de dikkatli olacağız, çevreyi kirletmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden örnek temizlik

BAKMADAN GEÇME!