Öğrenciler boyarken Ankara’yı öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler boyarken Ankara’yı öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2020 23:06

Ankara Kent Konseyi (AKK), başta dezavantajlı bölgelerde bulunan anaokulu ve ilkokulları ziyaret ederek öğrencilere boyama kitabı armağan etti.

Haberin Devamı

Öğrenciler, ‘Boya Boya Ankara’ kitaplarıyla Ankara’nın tarihi binalarını, simge mekânlarını ve doğal güzelliklerini diledikleri renklerle boyayarak hem eğlenecek hem de öğrenecek. Boyama sayfalarındaki QR kod sistemiyle öğrenciler, boyadıkları yerlerin hikâyesini sesli olarak dinleyebilirken, sayfanın altında bulunan diğer QR kod ile Ankara’nın simge yerlerine nasıl gideceklerini keşfedecekler. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Kitabımızla önce öğrencilerde sonra velilerde farklı bir Ankara deneyimi yaratmayı hedefliyoruz. Ankara ve çevresinin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerin yeterince bilinmiyor, bu da kentle duygusal bağ kurmayı zorlaştırıyor. Bu kitapla 5-12 yaş grubu çocuklarımızın ilgisini çekerek onlara farklı bir Ankara deneyimi yaşatmayı hedefledik” dedi.

Öğrenciler boyarken Ankara’yı öğrenecek

Öğrencilerden büyük ilgi gören boyama kitabında, Anıtkabir’den Ankara Kalesi’ne, Çubuk Barajı’ndan Hitit Güneşi’ne kadar Başkent’in önemli simge noktaları yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!