Nusret Fişek anıldı

Güncelleme Tarihi:

Nusret Fişek anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2007 00:00

Türkiye’de halk sağlığı kavramının gelişmesinin öncülerinden, Prof. Dr. Nusret Fişek, ölümünün 17. yıldönümünde anıldı.

Fişek için ilk olarak Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında bir anma töreni düzenlendi. Oğlu Prof. Dr. Kurthan Fişek’in yanı sıra öğretim üyeleri, hekimler ve aile dostlarının katıldığı törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir konuşma yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Öztek, Fişek’i saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

3 Kasım’ların kendileri için özel bir anlamı olduğunu ifade eden Öztek, bu yılki törende Fişek’i, ilk kez ocak ayında yaşamını yitiren eşi Perihan Fişek ile birlikte andıklarını belirtti.

Eşinin Nusret Fişek’in çalışmalarına katkılarının büyük olduğunu kaydeden Öztek, "Bu vesiliyle hem hocamızı hem de Perihan Hanım’ı rahmetle anıyoruz" dedi.

HACETTEPE’DE TÖREN

Nusret Fişek için ikinci tören Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Öztek burada yaptığı konuşmada da, halk sağlığı uzmanlığının Türkiye’ye kazandırılması, sağlık hizmetlerinin sosyalleştirilmesi ve nüfus planlaması çalışmalarının Fişek’in eseri olduğunu belirtti.

1965’deki Nüfus Planlaması Kanunu’nun Nusret Fişek’in sayesinde çıkarıldığını anlatan Öztek, "Bu yasa, Nusret Hoca’nın inadı ve inancı sayesinde çıktı" diye konuştu. Törende daha sonra mesleklerinde gösterdikleri özverili ve başarılı çalışmalardan dolayı Nusret Fişek Ödülleri’ne layık görülen hekimlere ödülleri verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!