Normal yaşam için bir fırsat

Güncelleme Tarihi:

Normal yaşam için bir fırsat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2021 23:51

Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan hemşire Züleyha Ersançmış (36), pandemi ile mücadele ederken, yakalandığı koronavirüsü yenerek, sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Yeniden görevinin başına dönen ve hastalığı ağır geçirdiğini belirten Ersançmış, “Solunum sıkıntısı yaşamak gerçekten çok zor. ‘Acaba entübe olacak mıyım, hastalığım ilerlerse yoğun bakıma yatacak mıyım’ endişesi vardı. Bu gerçekten çok ürkütücü, bunu bilerek yaşamak çok zor. Sürekli evde oksijen takibi yapıyordum, solunumumu takip ediyordum” sözleriyle yaşadıklarını anlattı. “Tam kapanma, normal yaşama geçmek için büyük bir fırsat” diyen Ersançmış, şu çağrıyı yaptı:

NEFES ALAMAMAK ÇOK ZOR

“Sağlık çalışanları bu kadar özveriyle çalışırken dışarıda kurallara uymayan bir kesim var. Vaka sayıları yine artışta, insanlarımızın bu hastalığı ciddiye almaları gerekiyor. Bizim de dileğimiz; bir an önce bu pandemi sürecinin bitmesi ve artık normal yaşantılarımıza dönmemiz. COVID-19 hastalığında biz hastaların neler yaşadığını burada görüyoruz. Çok zorlu bir süreç, hastalar için solunum sıkıntısı yaşamak, nefes alamamak hakikaten çok zor. Bir nefesin ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Artık önümüzde tam kapanma söz konusu, normal yaşama geçmek için bu büyük bir fırsat. O yüzden herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymasını istiyoruz. Kurallara uyarak bir an önce bu salgın sürecinin bitmesini ve normal hayata hep birlikte dönmeyi temenni ediyoruz. 3 haftalık tam kapanma söz konusu bunu vatandaşlarımızın ve bizlerin bir fırsata çevirmesi gerekiyor.” 

BAKMADAN GEÇME!