Niyazi Akdaş adaylıktan çekildi

Güncelleme Tarihi:

Niyazi Akdaş adaylıktan çekildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2021 23:34

Kırmızı-siyahlı ekibin eski başkan vekili, hafta başında başkan adaylığını açıklamıştı. Akdaş, kulüp içinde ve çevresinde çıkar odaklarının toplandığını, bunların kendisine ve ekibine karşı organize linç kampanyası yürüttüğünü ileri sürüp, geri adım attı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde 10 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde şok bir gelişme yaşandı ve hafta başında başkan adaylığını açıklayan eski başkan vekili Niyazi Akdaş, bu düşüncesinden vazgeçti.
Akdaş, 31 Mayıs Pazartesi günü, birlikte çalışacağı isimlerle düzenlediği basın toplantısında başkanlığa aday olduğunu dile getirmiş, 3 Haziran olarak ilan edilen kongrenin ilk toplantısı öncesinde de Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’ne giderek, camiaya olumlu mesajlar vermişti.
Kırmızı-siyahlı camia, genel kurul sürecindeki son günleri yaşarken, Akdaş cephesinden dün şaşırtıcı bir bilgi geldi.
Akdaş, gelişmeleri üzülerek takip ettiğini belirtip, şunları söyledi:
“Şunu herkes bilsin ki bizim koltuk sevdamız yoktur. Tek düşüncemiz Gençlerbirliği’nin iyiliğidir. Dolayısıyla, ben ve ekibime yapılan organize linç kampanyası nedeniyle adaylıktan çekildiğimi üzülerek bildirmek isterim. Umarım kongre sürecini, Gençlerbirliği’ne yakışır şekilde ve olgunlukla geçireceğiz demiştim. Ancak son günlerde, kulübün etrafındaki çıkar odaklarının bu olgunluğa sahip olmadığını, kendi kişisel hırslarını ve menfaatlerini, Gençlerbirliği’nin menfaatlerinin önüne koyduklarını gözlemekteyim. Her ne kadar biz bu kulübü hak ettiği yere getirmek için gece gündüz çalışıyor ve elimizi taşın altına koyuyorsak da kulübün içine ve etrafına toplanmış çıkarcıların bu süreçte boş durmadığına şahit oluyoruz.”

BU YAŞTA KENDİMİ NİYE YIPRATAYIM

“Biz Gençlerbirliği için neyi nasıl yaparız, bu kulübü nasıl iyi yerlere getiririz diye düşünüyor, kafa yoruyoruz. Sağda solda, sosyal medyada moral bozucu, yüzlerce şey yazılıyor. Sabaha kadar sinirimden uyuyamadım. Daha genel kurul yapılmamış, biz görevi almamışız. Yok İbrahim Üzülmez teknik direktör olarak geliyormuş, yok Emrah Yıldız yeniden Beştepe’ye dönüyormuş. Yok menajer Bayram Kara ile konuşmuşum. Ben en baştan beri söylüyorum. Kavgacı, gürültücü adam değilim. Birlik, beraberlik içinde olursak, birbirimize yardım edersek, küskünlükleri ortadan kaldırırsak bu kulübü hak ettiği yere getiririz. Mehmet Soylu’yu alıp kulübe götürüyorum. Yarın bir gün mahkemelik olmasınlar, kulüp zarar görmesin diye bunları yapıyorum. 72 yaşında adamım. Emeğimi, zamanımı, paramı harcayacağım. Daha işe başlamadan bin tane abuk sabuk şeyle uğraşmak zorunda kalıyorum. Niye bu strese gireyim. Ben de heves falan kalmadı. Yarın 1-2 maç kaybetsek kim bilir neler yazıp, çizecekler. Bunları kimlerin yaptığını, kimlerin bu işlerin arkasında olduğunu biliyoruz. Biz geldiğimizde bazıları Beştepe’ye giremeyeceği için ortalığı karıştırıyor. Şimdi kendileri bulup bir başkan adayı getirsinler.”
Akdaş, birlikte yola çıktığı arkadaşlarıyla da durum değerlendirmesi yaptığını ve onların da kendisiyle aynı düşüncede olduğunu söyledi.
Gençlerbirliği’nde mevcut başkan Murat Cavcav, yeni dönemde aday olmayacağını açıklarken, Akdaş’ın da geri adım atması, sürece farklı bir boyut getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!