‘Ney’ eşliğinde meditasyon ve nefef terapisi

Güncelleme Tarihi:

‘Ney’ eşliğinde meditasyon ve nefef terapisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2020 09:17

En eski nefesli enstrümanlardan biri olan ‘ney’in sakinleştirici tınıları meditasyon ve nefes terapisi eşliğinde ‘NefesZen’de müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Ney sanatçısı Bilgin Canaz 11 Mart’ta Cermondern’de gerçekleşecek ‘NefesZen’de sahne alacak. Pınar Gürer Mesnevi’nin beyitlerini seslendirerek Canaz’a eşlik edecek. Nefes terapisti Gaia Rahşan ve Burcu Hatipoğlu konseri izlemeye gelenlerle beraber nefes ve meditasyon çalışması yapacak. Ney’i ruhun enstrumanı olarak tanımlayan Canaz, “Ney, insanların doğrudan ruhuna ulaşan ve bilinen en eski nefesli enstrümanlardan. Birçok nefesli enstrüman için çalmak sözü kullanılırken, Ney için üflemek sözünün kullanılması da buradan geliyor” dedi.

NASIL NEFES ALIYORSAK OYUZ

Nefes terapisti Gaia Rahşan ise nefes açmanın önemine değinerek, “Nefes aslında yaşamımızdaki en belirleyici unsur çünkü aldığımız nefes kadar yaşıyoruz, nasıl nefes alıyorsak oyuz” dedi.

‘Ney’ eşliğinde meditasyon ve nefef terapisi


HAYATIN ÖZÜ

Pınar Gürer ise “Nefes aslında hayatın özü. Nefes çalışması benim için; dönüştürücü gücünü hayatına almayı seçenler için kendine dönme, sakinleşme, dinginleşme ve farkındalık aracı” diye konuştu.

‘Ney’ eşliğinde meditasyon ve nefef terapisi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!