Nereden nereye

Güncelleme Tarihi:

Nereden nereye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2021 23:58

Kırmızı-siyahlıların, mevcut oyuncu kadrosuna yaklaşık 35, toplamda da ödemesi gereken 90 milyon TL borcundan söz ediliyor. 11 Haziran’a kadar, Sio’nun eski kulübüne 190 bin Avro yatırılmazsa, transfer yasağının gelmesi bile gündemde.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 2020-2021 sezonu sonunda küme düşen Gençlerbirliği, son 3 sezonda bu acıyı ikinci kez yaşarken, kulübün ekonomik tablosu da bu dönemde dibe vurdu. Kırmızı-siyahlılar, geçmişte kulüp kasasındaki nakit parası, teknik kadro, oyuncu grubu, kurum ve kuruluşlara borcunun bulunmaması gibi olumlu özellikleriyle Türk futbolunda öne çıkıp, örnek gösterilirken, son dönemde büyük bir krizin içine düştü. 2020 yılının başında tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını, futbolun ekonomisine çok ağır bir darbe vurdu. Dünya ve Avrupa piyasasındaki kayıplar, Türk futbolunu ve kulüplerini de derinden etkiledi. Bu sancılı gelişme öncesinde, ekonomik yapısında çatırdamalar yaşayan Gençlerbirliği, salgının da devreye girmesiyle iyice sarsıldı.

GERİDEN GELEN MAAŞ ÖDEMELERİ MEVCUT

Gençlerbirliği ile borç kelimeleri, özellikle rahmetli duayen Başkan İlhan Cavcav döneminde bir arada kullanılmazken, gelinen noktada, mevcut kadrodaki futbolcuların içerde 3-4 maaş alacaklarının bulunduğu belirtiliyor. Oyunculara ödenmesi gereken toplam rakamın 35 milyon TL civarında olduğu, banka, kurum ve kuruluşlarla birlikte bu rakamın 90 milyon TL’ye çıktığı ileri sürülüyor.
Kırmızı-siyahlı ekibin olağanüstü genel kurul toplantısının ilki bugün Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde yapılacak. Çoğunluğun sağlanması beklenmediğinden, ikinci toplantı 10 Haziran’da gerçekleşecek. Yeni yönetimi bekleyen ilk sorun, 11 Haziran’a kadar, Giovanni Sio’nun eski kulübü Montpellier’e ödenmesi gereken 190 bin Avro. Beştepe’de 2 sezon forma giyen ve sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona eren Sio için geçen sürede bu rakamın yatırılmaması ve kulübün ödeme yapılmaması durumunda transfer yasağı ile karşılaşacak olması, camiayı endişelendiriyor. Sio gibi, sezonu kiralık olarak Beştepe’de geçiren Paraguaylı orta saha oyuncusu Piris da Motta ile birlikte bazı yabancı futbolcuların da alacaklarını tahsil etmek için kulübe ihtar çektiği biliniyor.

YILDIZ VE ÜZÜLMEZ BEŞTEPE’YE DÖNÜYOR

Başkan adaylığını kısa süre önce açıklayan eski başkan vekillerinden Niyazi Akdaş’ın yönetim kurulu listesi ve birlikte çalışmayı düşündüğü isimler de şekillenmeye başladı. Akdaş’ın listesinde; Muammer Akyüz, Arif Ölmez, İlke İğrek, Kadir Kudret Hatipoğlu, Şahap Yaralı, Mehmet Soylu, Kubilay Güvenç ve Ünal Ünaldı’nın yer alacağı belirtiliyor. Ergün Maraşlı, daha önce olduğu gibi Beştepe’de idari bir görevi yürütecek. Genel menajerlik görevini yine daha önce Beştepe’de bulunan Emrah Yıldız, teknik direktörlüğü de İbrahim Üzülmez üstlenecek.
Bu arada Gençlerbirliği’nde 2 sezon forma giyen ve sözleşmesi sezon bitiminde sona eren Portekizli oyuncu Daniel Candeias, Türkiye kariyerinde daha önce de forma giydiği Aytemiz Alanyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!