Ne izlesem okusam dinlesem

2000’lerin meşhur gizem filmlerine imza atmış M. Night Shyamalan’ın son filmi “Zamanda Tutsak”, Gael García Bernal ve Vicky Krieps’li kadrosuyla yönetmenin sadık izleyicilerini bekliyor. İlkini sevenler için “Crood’lar 2: Yeni Bir Çağ”, komedi arayanlara Jodie Comer ile Ryan Reynols’ı buluşturan “Gerçek Kahraman” ve Venedik’ten ödüllü “Derisini Satan Adam”, sinemalarda haftanın diğer seçenekleri. David Ouimet’in yazıp çizdiği, çocuklar kadar yetişkinlere de yürekten seslenen “Gümbür Gümbür”, haftanın kitap seçimi.

Haberin Devamı

Ne izlesem okusam dinlesem
ZAMANDA TUTSAK/OLD (Sinema)

Yönetmen: M. Night Shyamalan
Oyuncular: Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung
2021, ABD, 108’/GERİLİM, KORKU

“The Sixth Sense/Altıncı His” (1999), “Signs/İşaretler” (2002), “The Village/Köy” (2004) gibi 2000’ler sinemasını derinden etkilemiş filmlerin yönetmeni M. Night Shyamalan’ın pandemi koşullarında vizyonu ertelenen son filmi sinemalarda. Pierre Oscar Lévy ile Frederik Peeters’ın yarattığı “Sandcastle” adlı çizgi romandan uyarlanan “Zamanda Tutsak”, tropik tatile çıkan bir ailenin zamanın hızla geçtiği bir sahilde yaşadıkları gizemli ve korku dolu olayları anlatıyor. Gael García Bernal ve Vicky Krieps’ın başrolünde olduğu film, geçen hafta gösterime girdiği ABD’de gişe başarısı yakalasa da eleştirmenlerden aynı desteği görememiş görünüyor. Shyamalan gizemini sevenler kaçırmayacaktır.

Haberin Devamı

Ne izlesem okusam dinlesem
DERİSİNİ SATAN ADAM/THE MAN WHO SOLD HIS SKIN (Sinema)

Yönetmen: Kaouther Ben Hania
Oyuncular: Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen De Bouw
2020, TUNUS-BELÇİKA-FRANSA, 104’/DRAM

Suriye’deki savaştan kaçarak Lübnan’a giden Sam Ali adlı genç bir adamın, Avrupa’ya geçebilmek ve hayatının aşkıyla yaşayabilmek adına feda ettiklerini izleyeceğimiz film, batının göçmen politikaları kadar sanat dünyasına da eleştiri okları fırlatıyor. Konusu ve anlatımı kadar Venedik’te En İyi Erkek Oyuncu seçilen Yahya Mahayni’nin performansıyla da dikkat çeken film, Oscar ödüllerinde Tunus adına yarışmıştı.

GERÇEK KAHRAMAN/FREE GUY (Sinema)
Yönetmen: Shawn Levy
Oyuncular: Ryan Reynols, Taika Waititi, Jodie Comer, Joe Keery
2021, İRLANDA-KANADA-ABD, 130’/MACERA, DRAM, FANTASTİK

“Just Married/Yeni Evli” (2003), “The Pink Panther” (2006), “Night at the Museum/Müzede Bir Gece” (2006) gibi gişe garantili komedilerle tanıdığımız Shawn Levy’nin yönettiği film, sıradan bir banka görevlisi olan Guy’ın aslında bir video oyunundaki NPC (oynanamayan karakter) olduğunu keşfetmesi sonrası yaşananları anlatıyor. “Killing Eve”in Villanelle’i Jodie Comer ile Ryan Reynols’ı buluşturan film, hareketli ve eğlenceli seçenek arayanlar için birebir.

Haberin Devamı

Ne izlesem okusam dinlesem
CROOD’LAR 2: YENİ BİR ÇAĞ/THE CROODS: A NEW AGE (Sinema)

Yönetmen: Joel Crawford
2020, ABD, 95’/ANİMASYON, KOMEDİ, MACERA

2013’te ilkini izlediğimiz “Crood’lar”, gişe başarısı ve Oscar adaylığına rağmen devam filmine yedi yıl sonra kavuşuyor. Bu kez Joel Crawford’un yönettiği ve Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds ile Catherine Keener’in seslendirme kadrosuna devam ettiği animasyon, uzun yolculuklardan ve tehlikeli maceralardan sonra yeni evlerine kavuşan Crood’ların buraya onlardan önce yerleşmiş Betterman’lar ile yaşadıkları maceraları anlatıyor. İlkini sevdiyseniz…

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem
GÜMBÜR GÜMBÜR-David Ouimet, Çınar Yayınları, Çocuk, 48 sayfa

Meşhur bilimkurgu ve fantastik yazarı Neil Gaiman’ın “Keşke bu kitap ben çocukken yayımlanmış olsaydı, o zaman kendimi bu kadar yalnız hissetmezdim” sözleriyle tarif ettiği, çocuk edebiyatının en iyilerinden “Suspus”un devam hikâyesi de Çınar Yayınları’ndan çıktı. Gürültülü bir dünyada kendi yerini bulmaya çalışan ve 2019 tarihli ilk kitapta tanıştığımız içine kapanık o kız çocuk, şimdi sesini duyuracağı geleceğin inşasına başlıyor. Üstelik bu kez yalnız da değil, “Birlikte sesimizin daha gür olduğunun farkında değil misin?” diyen çok özel bir arkadaşından destek alarak yürüyor. Amerikalı sanatçı, yazar ve müzisyen David Ouimet’in yazıp çizdiği “Gümbür Gümbür”, karanlık ve büyüleyici kurgusuyla şaşırtıyor, yalnızca çocuklara değil yetişkinlere de yürekten sesleniyor.

Haberin Devamı

ALAYCI KUŞ-Walter Tevis, İthaki Yayınları, Roman
KADASTROCU-Tayfun Pirselimoğlu, İletişim Yayıncılık, Roman
DOKUZDAN KÜPE ÇİÇEĞİ-Elif Erdoğan, Yapı Kredi Yayınları, Öykü
LUNAPARK KAPANDI-Mario Levi, Everest Yayınları, Roman
ROMA KATOLİKLİĞİ VE POLİTİK FORM-Carl Schmitt, VakıfBank Kültür Yayınları, Felsefe

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem
MORE JOY!-Duran Duran&CHAI, Elektronik&Pop, Tekli

ALARM 21-Taner Öngür, Rock, Albüm
NEMRUT (EDIT)-Be Svendsen, Elektronik, Tekli
SOSHY-Purity Ring, Elektronik, Tekli

Ne izlesem okusam dinlesem

TAKE MY BREATH-The Weeknd, Pop, Tekli
AÇIK BİR YARA-Jakuzi, Alternatif, EP
SKIN-Basement Revolver, Alternatif Rock, Tekli
DÜŞ’ÜNCE-İdil Ateş&Keven, Pop, Tekli
HITTITIES-İlhan Erşahin&Hey! Douglas, Caz&Elektronik, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları