Nallıhan seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Nallıhan seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2020 23:19

Nallıhan’da önceki gün meydana gelen orman yangını karadan ve havadan müdahale ile dün güçlükle kontrol altına alındı. Yangına çevre illerden gelen takviyelerle, 1 amfibik uçak, 11 helikopter, 82 arazöz, 1 yönetim helikopteri, 8 dozer ve 450 yangın söndürme personeli müdahale etti.

Haberin Devamı

Ankara’nın Nallıhan ilçesi Karakiris dağında önceki gün öğlen saatlerinde çıkan orman yangını dün güçlükle kontrol altına alındı. Otların tutuşmasıyla başladığı tahmin edilen ve ormanlık alana sıçrayan yangını fark eden vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yangın kontrol altına alındığı sırada rüzgarın etkisi ile yeniden büyüdü. Gece boyunca devam eden yangını söndürme çalışmalarına takviye olarak Afyonkarahisar, Eskişehir, Sakarya, Bolu ve Bursa gibi illerden gelen itfaiye erleri ve arazözler de geldi.

Nallıhan seferberliği


1 UÇAK 11 HELİKOPTERLE MÜDAHALE

Yangına 1 amfibik uçak, 11 helikopter, 82 arazöz, 1 yönetim helikopteri, 8 dozer ve 450 yangın söndürme personeliyle müdahale edildi. Yangının büyümesi üzerine Zaimoğlu ve Yeşilyurt mahallelerinde (köy) önlem amaçlı evler boşaltılırken, vatandaşlar da ekiplere yardım etti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün öğle saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının ise sürdüğünü belirtti. Vatandaşlardan Refik Erdem, “Yangının çıkış nedenini bilmiyoruz. Yangın çıkış yerinden 6-7 kilometre uzaklığa kadar yayıldı” dedi.

Nallıhan seferberliği

Haberin Devamı

VALİ ŞAHİN’DEN VATANDAŞLARA ‘DİKKAT’ UYARISI

Ankara Valisi Vasip Şahin de dün yangın bölgesinde helikopterlerin de destek verdiği soğutma çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Şahin, bölge bölge yaygın bir yangın görüntüsü oluştuğunu belirterek, zarar gören alanın teknik çalışmadan sonra netleşeceğini kaydetti. Şahin, “Vatandaşlarımıza da sürekli çağrıda bulunuyoruz; özellikle orman alanları yangınlarında çok daha dikkatli olunması ve yangınların sebebi olan piknik gibi faaliyetlerden izin verilen alanların dışında kaçınılması gerekiyor” dedi.


ABB: 30 ARAÇLA DESTEK VERİLDİ

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan açıklamada ise ihbarın 14.30’da geldiği belirtilerek, “Şehir itfaiyelerinin orman yangınlarına müdahaleleri teknik imkânlar nedeniyle kısıtlıdır” denildi. Açıklamada arazöz, tanker ve iş makinesi gibi 30 farklı aracın gün boyu yangın söndürme çalışmalarına destek verdiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!