Müzik için Ankara’da kaldı

Güncelleme Tarihi:

Müzik için Ankara’da kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2020 09:05

Rap müzik dünyasında yeni bir isim adından söz ettirmeye başladı.

Haberin Devamı

Ankaralı rapçi Sami Akarsu, şarkılarıyla dijital platformlarda çok sayıda kişi tarafından dinleniyor. Akarsu, müzisyen kimliğinin yanı sıra başka bir özelliği ile de dikkat çekiyor. 2013 yılında Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Mustafa Akarsu’nun oğlu olan genç müzisyen, o zorlu süreç sonrasında ABD’de yaşama ve çalışma fırsatı bulunduğunu ancak burada kalmayı ve müziğini Türkiye’de yapmayı tercih ettiğini söyledi. Müziğe olan ilgisinin 10 yaşında başladığını söyleyen Sami Akarsu, ‘Serseriyim ki Çünkü’, ‘XXPiiz’ gibi şarkılarıyla adından söz ettiriyor. “Müziğe olan ilgim Amerika’da popüler olan hiphop müzikleri dinleyerek başladı. Sonrasında Türkiye’de Ceza’nın ‘Rapstar’, Mode XL’in ‘Serseri Serbest Stili’ albümlerini keşfettim” sözleriyle rap müziğe olan ilgisinin nasıl başladığını ifade eden Akarsu, şunları söyledi: “İlk zamanlarda breakdance ile uğraşıyordum ama fazla uzun sürmedi. Mahallemde bu müziğe ve kültüre ilgisi olan arkadaşlar olarak birbirimizi bulduk ve tek amacımız; kendi sözlerimizi yapıp şarkılarımızı kaydetmekti. Bunun için en amatör imkanlarla kayıtlar yapmaya başladım.”

Müzik için Ankara’da kaldı


KENDİNE AİT DİSİPLİNİ OLAN BİR ŞEHİR

Haberin Devamı

Müziğini Ankara’da yapmanın avantaj olduğunu belirten rapçi, “Ankara kendine ait disiplini ve ciddiyeti olan ve fazlasıyla sokak ve mahalle kültürünü yaşatan, dostluğun daha samimi yaşandığı bir şehirdir. Burada müziğimi üretirken dostlarımın enerjisiyle birlikte ortaya bir şeyler çıkarmak daha keyifli ve kendinden emin bir hal alıyor. Günümüzde sosyal medyanın gücü ile dezavantajlılık ortadan kalkmış durumda gözüküyor” diye konuştu. Youtube’da 4 farklı videosu bulunduğunu ancak hala üzerinde çalıştığı yüzlerce şarkısı olduğunu belirten Akarsu, şarkılarında, yaşadığı trajik olaylardan, tecrübelerden, kurduğu hayallerden ve en çok da insanların dile getirmek istediği birçok tepkiden beslendiğini ifade etti.

RAP MÜZİĞİN YÜKSELİŞİ TESADÜF DEĞİL

Haberin Devamı

Türkiye’de rap müziğin yükselişinin tesadüf olmadığını anlatan Sami Akarsu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’de rap sanatçıları bulunduğu duruma bir anda gelmedi. Yılardır, çocukluklarından beri bu müzik için kendilerini her anlamda geliştirdiler. Yıllardır verilen mücadelenin hakkının verilmesi gerekiyordu. Spotify ve Youtube gibi sosyal platformların etkisi de kaçınılamaz.”

Müzik için Ankara’da kaldı

Sami Akarsu’nun babası Mustafa Akarsu, 2013 yılında Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Sonrasında kendisine ABD’de yaşama ve çalışma fırsatı sunulduğunu belirten Akarsu, Amerika’ya yerleşmeyi düşünmediğini, burada kalıp kendisini Türk müzik dünyası içinde geliştirmeyi istediğini belirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!