Müzik aşkları ‘voltran’ı oluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Müzik aşkları ‘voltran’ı oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2021 01:11

DJ Serenay Alkan, gitarist Gözde Gürün ve saksafonist Tuğçe Aslan... Onlar Ankaralı ve kendi alanlarında oldukça başarılı üç müzisyen kadın. Ayrıca ‘Sound of Ladies’ adlı bir de müzik grupları var. DJ Serenay Alkan’la hem kurucusu olduğu ‘Sound of Ladies’i hem yeni proje ve hedeflerini hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü konuştuk.

Haberin Devamı

* Öncelikle ‘Sound of Ladies’ ile başlayalım. Bu müzik grubu fikri/projesi nasıl ortaya çıktı?

Gitaristimiz Gözde Gürün ve saksafonistimiz Tuğçe Aslan, ‘Retro Queen’ adlı gruplarıyla yaklaşık altı yıldır birlikte müzik yapıyorlar. Ben ve Tuğçe çocukluk yıllarından beri arkadaşız ve hep birlikte müzik yapmak istedik. Bu üçlü böylece bir araya geldi ve voltran’ı oluşturdu.

Müzik aşkları ‘voltran’ı oluşturdu


* Hedefiniz ne?

Hedefimiz, benim hazırladığım elektronik setler üzerine Gözde ve Tuğçe’nin elektrogitar, saksafon ve vokal düzenlemelerini ekleyerek kendimize özgü bir sound oluşturmak.

* Peki biraz da çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Beğendiğimiz şarkılardan setler oluşturup, üzerine doğaçlama gitar ve saksafon partileri yazıyoruz ve çalıyoruz. Ayrıca şarkı sözleri ekleyip hali hazırda kompozisyonu tamamlanmış olan esere bizim de katkımızla yepyeni bir bakış açısı kazandırmış oluyoruz. Yeni adımımız ise kendi kompozisyonlarımızı yazmak olacak.

Haberin Devamı

KADIN OLDUĞUMUZ İÇİN DEĞİL İŞİMİZDE İYİ OLDUĞUMUZ İÇİN AVANTAJLARA SAHİP OLALIM

* 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir video hazırladınız. Vermek istediğiniz mesaj nedir?

Belirli bir mesaj kaygımız yok aslında. Birlikte güzel müzik yapmak ve Hitit Venture gibi iyi bir ekiple çalışarak müziğimizi güzel görüntülerle birleştirmek amacıyla hazırladık bu video’yu. Kadınlar Günü’nde yayınlanacak olması bizim için ayrıca çok güzel tabii ki ancak herhangi bir gün ya da herhangi bir zamanda da birlikte müzik yapmaktan aynı keyfi alıyoruz. Bir mesaj olarak algılanabilecek ve hep üstünde durduğumuz nokta ise şu: Umuyoruz ki tüm meslek dallarında artık ‘kadın’, ‘erkek’ diye ön ekler kullanma gereksinimi duymadığımız, herkesin eşit şekilde algılandığı bir dünya düzenine kavuşuruz.

* Müzik dünyasında sizin gibi kadın oluşumlarını son yıllarda sıkça görmeye başladık. Bunun nedeni nedir?

Kadın müzisyenler farklı farklı müzik türlerinde çok uzun yıllardır aktif olarak yer alıyorlar. Klasik müzik ve rock, caz, R&B gibi popüler müzik türlerinde çok sayıda başarılı kadın müzisyenler ve gruplar var. Ancak son yıllarda, özellikle elektronik müzik alanında kadınların çok daha aktif olduğunu görüyoruz. Elbette her yeni örnek, kendinden sonrakiler için bir ilham oluyor. Ayrıca, dünyanın her yerinde kadınlar, belki de yıllardır yaşadıkları baskı, şiddet, taciz ve görmezden gelme gibi durumlar sebebiyle, birbirlerine her alanda destek olma, her sektörde var olabildiğini gösterme ihtiyacını her geçen gün daha çok hissediyorlar. Ve son derece başarılı olduklarını da biliyorlar. Böylelikle sadece müzik değil, her alanda kadınlarımızın sayısı artıyor.

Haberin Devamı

* Müzik grubunuzun tamamen kadınlardan oluşması size ne gibi avantajlar sağlıyor?

Bu konuyla ilgili ilginç hislerimiz var. Öncelikle, kadın olduğunuz için bazı alanlarda sizden yüksek düzey bir performans beklenmediğini hissettiğiniz anlar oluyor ama buna rağmen kadın olduğunuz için tercih edildiğiniz anlar da oluyor. Bu çelişkili durumu zaman zaman yaşıyoruz. Ancak diliyoruz ki, kadın olduğumuz için değil, işimizde iyi olduğumuz için avantajlara sahip olalım.

* Ve son olarak bundan sonraki projeleriniz ya da hedefleriniz neler?

Üzerinde çalışmakta olduğumuz albümümüzü çıkartmak, yurt içi ve yurt dışındaki önemli festival sahnelerinde yerimizi almak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!