Müzelere özel gün

Güncelleme Tarihi:

Müzelere özel gün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2021 23:53

Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından ‘Uluslararası Müzeler Günü’ olarak kabul edilen 18 Mayıs’ta Ankara’daki bazı müzeler, ziyaretçilerini ücretsiz olarak kabul edecek.

Haberin Devamı

Ankara’nın en çok ziyaret edilen müzelerinin başında gelen Ankara Kalesi’ndeki Anadolu Medeniyetleri Müzesi, bugün ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak. Müzede, Anadolu arkeolojik eserleri, Paleolitik Çağ’dan başlayarak günümüze kadar kronolojik sırayla sergileniyor. Yine Kale bölgesinde bulunan Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi de, bugün ücretsiz olarak hizmet verecek. Müze ayrıca yarın da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 21 yaş altına ücretsiz olacak. Müzede eski madeni paralardan tabletlere çok sayıda arkeolojik eser yer alıyor. Usta sanatçı Mustafa Ayaz’ın çalışmalarının yanı sıra çağdaş Türk resminin örneklerinin yer aldığı Mustafa Ayaz Müzesi, bugün ücretsiz olarak kapılarını açacak.

Müzelere özel gün


ÖZEL MÜZELER TEKRAR AÇILDI

Dün sona eren 17 günlük tam kapanmanın ardından Ankara’daki özel müzeler de, kapılarını tekrar açıyor. Geçmişten günümüze endüstri ve mühendislikle ilgili objelerin yer aldığı Rahmi M. Koç Müzesi, Dünyanın en geniş satranç koleksiyonuna sahip olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, koleksiyoner Sarp Evliyagil’in koleksiyonunun yanı sıra güncel sergilere de ev sahipliği yapan Müze Evliyagil de bugünden itibaren sanatseverlerle buluşuyor.

Müzelere özel gün


GEZMEK İÇİN TAM GÜNÜ

Ayrıca geçtiğimiz yıl gerçekleşen restorasyonun ardından özgün haline dönen ve Türk sanat tarihinin en değerli eserlerine ev sahipliği yapan Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Türk Sanatının Selçuklu Devrinden günümüze kadar devam eden örneklerinin sergilendiği Etnoğrafya Müzesi, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne Türkiye’nin iktisadi bağımsızlığını kazanması için attığı adımları gözler önüne seren Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, tahliye edildikten sonra restore edilerek müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi Müzesi de ziyaretçilerini bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!