Müze Evliyagil’de görkemli açılış

Güncelleme Tarihi:

Müze Evliyagil’de görkemli açılış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 01:00

Ankara’nın ilk modern ve çağdaş sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan Müze Evliyagil’in açılışı, dün İncek’te düzenlenen partiyle gerçekleştirildi. Şevket Evliyagil Sokak’ta yer alan Müze Evliyagil’in açılışına cemiyet hayatının ve sanat dünyasının önemli isimleri akın etti.

Haberin Devamı

Müze Evliyagil’de görkemli açılış

Ajans-Türk Şirketler Topluluğu’nun sahibi Sarp Evliyagil’in 1993’te hobi olarak başladığı ve sonrasında profesyonel anlamda sürdürdüğü koleksiyonerlik serüveni, modern ve çağdaş bir müzeyle taçlandı. Müzede, 1950’den günümüze kadar gelen sanatçılardan 200’ü aşkın resim, heykel, video art, fotoğraf ve baskıların bulunduğu koleksiyondan seçilen 75 parça, küratörlüğünü Deniz Artun’un yaptığı ‘Anakara’ temalı sergi ile sanatseverlere sunuldu. İncek’te bin 200 metrekarelik bir alana kurulan müze dört farklı kattan oluşuyor. En üst kat sanat kütüphanesi olarak değerlendirilirken en alt katta butik sinema salonu bulunuyor.

Haberin Devamı

Müze Evliyagil’de görkemli açılış

KOLEKSİYONUN YÜZDE 20’Sİ SERGİLENİYOR

Müze Evliyagil’in açılış partisine ev sahipliği yapan Sarp Evliyagil ve eşi Eda Evliyagil tüm konuklarıyla yakından ilgilendi. Açılış konuşmasında, koleksiyonunu gün ışığına çıkarma fikrinin 6-7 yıldır kafasını meşgul ettiğini belirten Sarp Evliyagil, şöyle konuştu: “Anakara sergisi ile koleksiyonumuzun yaklaşık yüzde 20’sini gösteriyoruz. Bu sergimizde, ülkenin 3 farklı kuşağının eserlerinin ve her birinin kendi kuşağının Ankara ile ilgili en bilindik edebi eserinden alıntılar eşliğinde sergileniyor. Yılda en az başka bir koleksiyona ya da önceden belirlediğimiz sanatçıların geniş kapsamlı kişisel sergilerini burada alan yaratmak arzusundayız. Burası Ankara’nın ilk modern ve çağdaş kendi sanat koleksiyonuna sahip merkezi. Burada iyi niyetle tamamen sanata katkı olması için böyle bir iş başlattık.

Müze Evliyagil’de görkemli açılış

İSTANBUL’DA DA FARKLI BİR MEKAN

Çok yakınımızda bulunan üniversite ve kolej öğrencileri için de çeşitli etkinlikler düzenleme planımız var. İstanbul Dolapdere’de şehrin tam merkezinde Vehbi Koç Vakfı Müze inşaatının tam karşısında 2 katlı bir proje mekanı yapıyoruz. Amacımız bu inşaatı önümüzdeki 4-5 ay içinde bitirmek ve İstanbullara sunmaktır. Orada da yapılacak sergilerle bu iki mekanı sürekli bir sinerji ile birbirlerini destekleyeceğini umuyorum.” Konuşmaların ardından konuklar Anakara sergisini inceledi. Açılış etkinliğinin devamında kokteyl ve müzikle birlikte sanatseverler keyifli bir gece geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!