Mutlu çocuğun sırrı sanatsal eğitim

Güncelleme Tarihi:

Mutlu çocuğun sırrı sanatsal eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2021 23:41

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin öğretim üyeleri, mutlu çocukların sırrının sanat olduğunu belirterek, çocukları sanatla tanıştırmanın ve yeteneklerini küçük yaşta ortaya çıkarmanın önemine işaret etti.

Haberin Devamı

Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgehan Eren, aktif olarak kullanılan müzik etkinliklerinin çocukların gelişiminde gerek duygusal gerekse zihinsel açıdan oldukça faydalı olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

Mutlu çocuğun sırrı sanatsal eğitim


“Bazı çocuklar 4 yaşında, bazıları ise 5-6 yaşında farkındalık geliştirebilir. Önemli olan çocukların müziğe olan ilgilerini ayakta tutacak çevresel düzenlemeler yapabilmektir. Bu noktada ailelere, velilere ve müzik öğretmenlerine görev düşüyor. Yetişkinler çocukların müzik aletleri ve müzikle dolu bir çevrede büyümelerine fırsat tanımalılar. Müzik eğitimine başlamak için de bir yaş aralığı yoktur. Ritim çubukları, tefler, marakaslar başlangıç çalgıları olabilir. İki eli ile kolaylıkla çalabileceği daha basit ve başarılı şekilde müzik yapabileceği çalgılar ile başlanmasında yarar var. Sonrasında ise daha ileri beceri gerektiren müzik aletlerine geçiş yapılabilir.”

Mutlu çocuğun sırrı sanatsal eğitim


BIRAKIN DÜŞÜNÜ AKTARSIN

Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuğba Çelebi ise çocukların doğdukları andan itibaren hayal dünyalarının farklı olduğuna dikkat çekerek, “Her çocuk kendi özünde biricik ve tek. Hepsi aynı insanı çizmek zorunda değil, hepsi aynı ağacı çizmek zorunda değil. Yani tabiata bakalım, hangi insan birbirine, hangi ağaç birbirine, hangi meyve birbirine benziyor. Ama biz illa istiyoruz ki insan çizen çocuk, iki gözü olacak, bir burnu olacak, orantıları olacak. Hayır gerek yok buna. Bırakalım çocuk kendi düşündeki insan profilini aktarsın kâğıda ya da yüzeye ya da herhangi bir objeye, buna fırsat tanıyalım. Çocuklara olabildiğince bol sanatçı örnekleri göstermeliyiz” değerlendirmesi yaptı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!