Müsabaka programı Gençler’i zorluyor

Güncelleme Tarihi:

Müsabaka programı Gençler’i zorluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2020 00:32

Alacağı galibiyetle ateş hattından uzaklaşmayı hedefleyen Başkent ekibinde, yoğunlaşan karşılaşma trafiği nedeniyle, Ayite’nin ardından, Nordfeld ve Baiano da sakatlık yaşadı. Hamzaoğlu, planlama dikkatli yapılmalıydı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Süper Ligde şampiyonluk yarışı ve kümede kalma mücadelesi son hızıyla sürerken, tehlike hattından uzaklaşma hedefindeki Gençlerbirliği, 31. haftada konuk ettiği Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalıp, hanesine bir puan yazdırdı. 3 gün önce deplasmanda oynadığı müsabakada, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kalan Gençlerbirliği, galibiyet hasretini 4 maça çıkarırken, puanını 33’e yükseltti.
Fenerbahçe karşısında özellikle maçın ilk devresinde çok etkili oynayan kırmızı-siyahlılar, bu süreçte, Soner, Sefa ve Stancu ile girdiği çok önemli pozisyonları değerlendiremedi. Bu bölümde, Fenerbahçe kalecisi Altay’ın başarısının yanı sıra Gençlerbirliği oyuncularının şanssızlığı da vardı.
İkinci yarının başlarında Stancu’nun golü ile öne geçen Gençlerbirliği, Emre ve Rodrigues’in oyuna girmesinin ardından daha atak oynamaya başlayan Fenerbahçe karşısında, galibiyeti koruyamadı ve Emre’nin golüne engel olamadığı için maçtan 1-1’lik skorla ayrıldı.

KALECİ NORDFELD ISINIRKEN SAKATLANDI

Gençlerbirliği’nin devre arasında transfer ettiği kaleci Nordfeld, Fenerbahçe maçı öncesinde ısınma hareketleri sırasında sakatlık yaşadı ve kadrodan çıkarıldı. Uzun süredir yedek bekleyen Ertaç, kaleyi devralırken maç içinde yaptığı kurtarışlarla, arkadaşlarına moral verdi. Başkent ekibinin orta alanında görev yapan Fabricio Baiano da 28. dakikada sakatlanıp yerini Yasin Pehlivan’a bıraktı.
Temmuz ayında sıcaklık ortalamaları 30 derecelerin üzerine çıkarken, akşam saatlerinde bile sıcaklıkların yüksek hissedilmesi ve artan nem oranı, oyuncuları zorlamaya başladı. Futbolcuların üç günde iki maça çıkmak zorunda kalması da beraberinde sakatlıkları getirdi. Gençlerbirliği’nde, Malatya maçında Ayite sakatlık sorunu yaşarken, önceki gün Nordfeld ve Baiano, sıkıntı yaşadı. Sio, Malatya maçı öncesindeki idmanda sakatlık geçirirken, o maçta 18 kişilik kadroya alınmamıştı. Fenerbahçe maçında ise oyuna 86. dakikada girdi. İik maçtır kenarda bekletilen kaptan Sessegnon da Fenerbahçe maçının 84. dakikasında görev aldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu maçı izlerken, Gençlerbirliği’nin alt yapısından yetişen Halil İbrahim Pehlivan maça kaptan çıktı.

Müsabaka programı Gençler’i zorluyor


GOLLERİ BULSAK DURUM DEĞİŞİRDİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçla ilgili değerlendirmesinde, “İyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum” dedi.
Hamzaoğlu, karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak ilk devre buldukları net pozisyonları gole çeviremediklerini söyledi.
1-0 öne geçmelerine rağmen skoru koruyamadıklarını belirten Hamzaoğlu, şöyle konuştu:
“Emre özel ve önemli bir oyuncu. Oyuna girdiğinde ‘Kimin önüne gelirse iyi kapatalım’ dedik. İyi pas atıyor ve gol vuruşu yapıyor. Bir tanesinde yakaladı ve golü attı. 8. günümüzde 3. maçımızı oyunuyoruz. Kolay değil. Sakatlıklar vermeye başladık, çok normal. Planlama yaparken aslında bunların göz önünde bulundurulması gerekirdi. Bütün takımlar da bu sıkıntılar yaşanacak, yaşanıyor. Daha sonra anlamsız bir şekilde 9 günlük bir aramız oluyor”
Oyuncularını tebrik eden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:
“Çok mücadele ettiler. Soner, uzun bir süre sonra oynamasına rağmen oldukça iyi mücadele etti. Pozisyonlar da yakaladı, keşke birini atabilseydi. Oyuncu değişikliği hakkımızı sakatlıklardan dolayı kullanmak zorunda kaldık. Fabricio’yu çıkardıktan sonra ikinci oyuncu değişikliğini yapacaktık ama hakem oyunu çabuk başlattı, bir anlaşmazlık oldu. İki oyuncu değiştirip beklemek istiyordum. Hakem çabuk başlatınca bizim bir hakkımız gitti. Takım yoruldu, iki kişiyi değiştireceğim ondan sonra hakkımız kalmayacak. Sakatlık olursa 10 dakika Fenerbahçeye karşı bir kişi eksik oynarsak, maçı kazanma şansımız çok zor. Dolayısıyla kenarda oyuncuları bekletmek zorunda kaldık, o arada golü yedik.”

Müsabaka programı Gençler’i zorluyor


BÖYLE OYNAMAYA DEVAM ETMELİYİZ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği futbolcuları karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamalarda, kalan maçlarda aynı mücadeleyi göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.
Takımını öne geçiren golü atan Stancu, “Fenerbahçe gibi büyük bir takıma karşı oynamak kolay değil. En iyi hallerinde değiller ancak 1 puan iyidir. Daha fazla gol atabilirdik. Böyle oynamaya devam edersek ilerleyen maçları kazanırız. İlk yarıda kaçırdığım bir pozisyon vardı ve ikinci yarıda golü buldum” dedi.
Uzun süre sonra kaleye geçen Ertaç, “Takım arkadaşlarımı ve teknik heyeti tebrik ediyorum. Bizim için önemli bir puandı. Hata yapmamalıyız. Oyun olarak umut vadedici bir oyunumuz vardı. Uzun süredir formamdan uzak kalmıştım ancak elimden geleni yaptım” ifadelerini kullandı.
Orta alanda önemli bir görev üstlenen Soner ise “Önemli olan kimin oynadığı değil. Takım halinde iyi mücadele ettik. Golden sonra biraz geri çekildik ve golü yedik. Önümüzde 3 maçımız var. Bu ligde kalacağımızı düşünüyorum. Normalde 6-8 numara oynuyorum, Fenerbahçe’ye karşı Sessengon’un yerine oynadım. Kalan haftalarda gerekli puanları almak istiyoruz. Önemli olan kümede kalmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÖZTEPE HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Süper Lig’de önceki gün Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Gençlerbirliği, 32. hafta mücadelesinde deplasmanda Göztepe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre başkent ekibi, yenilenme çalışması gerçekleştirdi.
Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’ndeki antrenmana ısınma hareketleriyle başlayan kırmızı-siyahlılar, daha sonra dar alanda top kapma oynadı. Antrenman, ayak tenisiyle sona erdi. Göztepe ile Gençlerbirliği arasında 11 Temmuz Cumartesi günü Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak 32. haftanın açılış karşılaşması, saat 21.00’de başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!