Mülteci kadınların gelinlik ekonomisi

Güncelleme Tarihi:

Mülteci kadınların gelinlik ekonomisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2021 00:54

ABB ve BM Yüksek Komiserliği tarafından yürütülen ‘Mültecileri Güçlendirme Projesi’ ile mülteci kadınlara gelinlik dikimi öğretiliyor. Kadınlar, kursun ardından kurulacak kooperatif sayesinde gelinlikleri satarak ekonomilerine katkı sağlayacak. Kurslardan bu yıl 60 kursiyer yararlanacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve Birleşmiş Milletler(BM) Yüksek Komiserliği tarafından yürütülen “Mültecileri Güçlendirme Projesi” ile kadın istihdamının desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında bir yandan kız çocuklarının okullaşmasına destek verilirken diğer yandan da mültecilerin mesleki eğitimlerine öncelik veriyor. Altındağ BELMEK’te açılan dikiş kursunda mülteci kadınlara gelinlik dikimi öğretilirken, kurs bitiminin ardından kurulacak kooperatif sayesinde mülteci kadınlar diktikleri gelinlikleri satarak ekonomilerine katkı sağlayacak.

Mülteci kadınların gelinlik ekonomisi


BU YIL 60 KADIN YARARLANACAK

2020 yılında 20 mülteci kadının eğitim aldığı kurs tamamlanırken, bu yıl ise bu kurslardan haziran ayına kadar 60 mülteci kadın daha yararlanacak. Proje Asistanı Seren Zeynep Öztepe, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği ile birlikte yürüttükleri çalışmanın temel amacının kadınları üretime teşvik etmek ve meslek kazandırmak olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

ORTAK KOOPERATİF KURACAKLAR

“Kurslarımız haziran ayına kadar devam edecek. 2021 yılında devam eden pandemi süreci nedeniyle etap etap bu kurslardan 60 mülteci kadın yararlanacak. Kursumuz 6 hafta sürüyor. Kurslarımız bittiğinde de 7 mülteci ve 7 Türk kadın bir araya gelerek bir kooperatif kuracak. Bu kooperatif bir yandan bu projenin sürdürebilir olmasını sağlarken bir yandan da kadınların ev ekonomileri için gelir elde etmelerini sağlayacak.”

TÜM AŞAMALAR ÖĞRETİLİYOR

Haberin Devamı

Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı Kadın Danışma Merkezi koordinasyonunda mülteci kadınlara dikiş eğitimi verdiklerini söyleyen BELMEK Eğitmeni Havva Özyiğit de, “Kurslarda gelinlik yapımı için eğitim veriyoruz. Gelinliğin ilk aşamasından son aşamasına kadar kadınları beceri kazandırmayı amaçlıyoruz. Mülteci kadınları da istihdama hazırlıyoruz. Kurs sonunda mülteci kadınlar gelinlik dikmeyi öğrenmiş oluyor, meslek ediniyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!