Mobilya sektörü işçi peşine düştü

Güncelleme Tarihi:

Mobilya sektörü işçi peşine düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 15:39

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörü olarak KDV indiriminin mobilya sektöründeki istihdama olumlu yansıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Güleç, mobilyacıların önünün açıldığını ve kayıt dışılığın önlendiğini belirtti. KDV indirimi sayesinde hem devletin hem üreticinin hem de tüketicinin kazandığını vurgulayan Güleç, şunları kaydetti:
"KDV bir maliyet gibi üzerimize gelmeye başlamıştı. Bu indirim, katma değerli ihracatımızın önünü açtı. Çünkü çok durgun zamanlarda fiyat baskısı altında fiyat verirsin yabancıya. Bu baskının olmaması için işlerin iyi olması gerekiyor. Buna çok faydası oldu. Mobilya sektörünün iç pazardaki cirosu yüzde 40'tan fazla arttı, özellikle şubat ayından hazirana kadar olan süreçte. Tabi ramazan biraz durgun geçti ama eylül ayına kadar daha hızlı olur.”

50 BİN EK İSTİHDAM

KDV indiriminin, istihdam açısından da çok faydalı olduğuna dikkati çeken Güleç, "Bütün üreticilerimiz işçi arıyor. Bugün mobilya sektörü olarak Ankara’da İnegöl'de, Kayseri'de, İstanbul'da işçi arıyoruz. İki türlü işçi aramaya başladık; birincisi nitelikli iş gücü. Tasarımcılar, mühendisler bizim için önemli ama okulunu bitirmiş sıfır işçi de bizim için önemli. Bunlar da zaten destekler sayesinde mobilya sektöründe istihdam edilmeye başlandı. KDV indirimi devam ederse yıl sonuna kadar 50 bin ek istihdam sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.
Haluk YÜKSEL/AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!