Mobil Müze geliyor

Güncelleme Tarihi:

Mobil Müze geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2021 00:41

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nca hayata geçirilen, ‘Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale’ sloganıyla Çanakkale’den geçen sene 2 Temmuz’da yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Ankara’ya geliyor.

Haberin Devamı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nın tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, gelecek nesillere aktarılması amaçlanan mobil müzenin içindeki 7 vitrinde Çanakkale Savaşları, dönemin Türk askerlerinin kullandığı teçhizat, cephenin komutanları, savaş kahramanları ile şehitlerimiz, görseller ve videolarla ziyaretçilere anlatılıyor. Ziyaretçiler aynı zamanda Çanakkale Cephesi’nden kalan çeşitli savaş objelerini de görme fırsatı buluyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, mobil müzenin 14-15 Ocak’ta 10.00-18.00 saatlerinde Atatürk Sahil Park’ında ziyaret edilebileceğini söyledi.

Mobil Müze geliyor

Mobil müze, 106 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları’ndaki milli mücadele ruhunu yansıtıyor.

Mobil Müze geliyor
Müzeyi, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyularak bir seferde en fazla 10 kişi gezebiliyor.

Mobil Müze geliyor

Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin ve dijital gösterilerin yer aldığı ‘Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nin durağı Gölbaşı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!