Miyase Kaya tırmanarak hayata tutunuyor

Güncelleme Tarihi:

Miyase Kaya tırmanarak hayata tutunuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 15:43

Önce meme kanserine yakalanan ardından böbrek yetmezliği ortaya çıkan Miyase Kaya (58), dağcılık yaparak hayata tutundu. Tedavi kapsamında bir memesi ve bir böbreği alınan Kaya, 8 yılda 24 dağa tırmandığına dikkat çekerek, “Hayata bağlanmamın en büyük sebebi bu sporla uğraşıyor olmam” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Miyase Kaya’ya 2013 yılında meme kanseri, 2016 yılında ise böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Tedavi nedeniyle sağ memesini aldıran ve tek böbrekle yaşayan Kaya, hastalığı sırasında başladığı dağcılık tutkusunu bırakmadı. Aralarında Erciyes, Demirkazık, Hasandağı ve Süphan olmak üzere 24 dağa çıktı, 4 bin 50 metre rakımlı Süphan Dağı'na tırmanarak kendi rekorunu kırdı. Son olarak ise geçen yıl 29 Ekim’de Kahramanmaraş Berit ve Nurhak Dağı’na tırmandı. Dağcılık il birlikte hastalığını unuttuğunu belirten Miyase Kaya yaşadıklarını şöyle anlattı:

Miyase Kaya tırmanarak hayata tutunuyor


HAYATA BAŞKA BAKIYORUM

“Tırmanırken zorlanıyorum, ama çıkıyorum. Sonuçta biri beni sırtına alıp zirveye çıkartmıyor. Belki de hayata bağlanmamın en büyük sebebi bu sporla uğraşıyor olmam. Hayata başka bakıyorum. Hiç takılmıyorum. ‘Niye ben kanser oldum’ diye hiç sorgulamadım. Sağlığım el verdikçe bu sporu yapmak, devam etmek istiyorum. Belki bırakırsam kendi duygularımla kalacağım.

Miyase Kaya tırmanarak hayata tutunuyor


ASLA BIRAKMAYACAĞIM

Belki kötü olacağım. Ama asla bırakmayacağım. Daha yüksek dağlara çıkabilirim. En yüksek çıktığım Süphan Dağı. Erciyes, Demirkazık, Hasandağına çıktım. 8 yıldır Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübündeyim" dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!