Minik ressamlar Anıtkabir'de Atatürkün sözünü kalplerle boyadılar

Güncelleme Tarihi:

Minik ressamlar Anıtkabirde Atatürkün sözünü kalplerle boyadılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 15:09

Minik ressamlar Anıtkabir'de Atatürkün sözünü kalplerle boyadılar

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- KÜÇÜK ressamlar, Anıtkabir'de Atatürk'ün 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' sözünü kalplerle boyadılar.
Anıtkabir Komutanlığı ve İngiliz Ressam Ned Pamphilon, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda organize ettikleri etkinlikte tüm çocukları Anıtkabir'de dev tuval başında ağırladı. Özel etkinliğe katılan çocuklar, Ned'le birlikte Mustafa Kemal Atatürk'ün Yurtta Barış, Dünyada Barış mesajını tuval başında rengarenk boyadı.
Bu yıl 2'ncisi düzenlenen etkinlikte yapılan dev pano üzerinde 0-7 yaş grubu küçük çocuklar minik ellerinin izlerini bırakarak, 8-14 yaş grubu büyük çocuklar ise “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdirö mesajını oluşturan harflerin içerisindeki kalpleri boyadılar. Yaklaşık 2 bin çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte oluşturulan panoların ortasında yer alan orijinal tabloda ressam Ned Pamphilon; Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' sözü ile ana konsepti oluşturulan; 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof.Dr. Aziz Sancar'ın DNA sarmalı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yazdığı Geometri Kitabı'ndan esinlenerek geometrik şekilller kullanılarak Ned Pamphilon ve çocuklar tarafından 2mx2m ebatlarındaki orijinal 'bilimsel' eser Prof.Dr. Aziz Sancar'a hediye edilmek üzere boyandı.
Oluşturulan eser 19 Mayıs 2016'da Anıtkabir'de düzenlenecek törende Prof.Dr. Aziz Sancar'a hediye edilecek.
Ressam Ned Pamphilon, vizyonu ve düşüncelerinden çok etkilendiği Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceğin vizyonunu çocuklarda bularak dünyanın ilk çocuk bayramını Türk çocuklarına armağan ettiğini ve bu düşüncenin, global kamuoyunda vurgulanmayı hak ettiğini belirterek kendisine çalışmaları için destek sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkürlerini iletti.
2016 sonuna kadar kadar Türkiye'yle ilgili pek çok özel projeyi gündemine alan Ned Pamphilon, İstanbul1881 markasıyla, İstanbul'u ve Mustafa Kemal Atatürk'ü düzenlediği sanat etkinlikleri ile dünyaya tanıtmaya devam edecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!