Minik ellerden iyilik ilmekleri

Güncelleme Tarihi:

Minik ellerden iyilik ilmekleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 15:07

Ankaralı ilkokul öğrencilerinin, Doğu Anadolu’da zor şartlarda eğitim ve öğretim gören akranları için başlattıkları kampanya yürekleri ısıtıyor. Minikler, ders aralarında kendi elleriyle ördükleri atkılar ile hediyeleri Bingöl’deki bir köy okuluna gönderecek.

Haberin Devamı

Keçiören İlkokulu 2’nci sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin bir sosyal medya hesabında görerek kendilerine öğrettiği ‘yoğurt kovasından örgü’ tekniğiyle ördükleri atkıları, Doğu Anadolu’da zor şartlarda eğitim ve öğretim gören akranlarına hediye edecek. Yaşları 7 ile 8 arasında değişen 60’a yakın öğrenci, velilerinin desteğiyle kasım ayından bu yana ders aralarında atkı örüyor. Minikler, atkıların yanı sıra kendilerine küçük geldiği için giyemedikleri iyi durumdaki kıyafet ve ayakkabılar ile kırtasiye malzemeleri ve oyuncakları da farklı illerdeki arkadaşları için topluyor.

İLK HEDİYELER BİNGÖL’E

Okul laboratuvarında biriktirilen ilk hediye kolileri, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yatağan Söğüt köyündeki bir ilkokula gönderilecek. Kolilerin kargo masraflarını ise okul yönetimi ve öğretmenler, kendi imkânlarıyla karşılayacak. Hiç tanımadıkları arkadaşlarına hediyeler gönderecekleri için çok mutlu olduklarını ifade eden öğrencilerden 8 yaşındaki Mustafa, “Oradaki arkadaşlarımın atkıya bizden daha çok ihtiyacı var. Onun için çok mutluyum” dedi. 7 yaşındaki Ömer Faruk ise, “Atkı yapmayı öğretmenlerimiz öğretti ve şimdi biz de arkadaşlarımıza bunları hediye edeceğiz” diye konuştu. 7 yaşındaki Tufan ile 8 yaşındaki Zeynep Mine de, hediyelerin arkadaşlarına ulaşacağı gün için sabırsızlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Miniklere atkı örmeyi öğreten paylaşımın, ‘Eğitimde İyi Örnekler’ adlı sosyal medya hesabıyla dikkat çeken öğretmen Fatma Ayan’ın, ‘Kendi atkını kendin ör’ projesi olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!