Mevcut kadronun değeri düşüşte

Güncelleme Tarihi:

Mevcut kadronun değeri düşüşte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2019 11:17

Sarı-lacivertliler, geride kalan sezondan; Altay, Boyd ve Sacko’yu kaybetti. Yeni Teknik Direktör Metin Diyadin, rakiplerle olan bu açığı “Zor şartlarda sonuna kadar mücadele ile kapatacaklarını” söyledi.

Haberin Devamı

Transfer yasağını kaldıramadığı için sezona yeni oyuncu alamadan giren Ankaragücü, oynadığı 3 maçta 5 puan toplayıp, 6. sırada kendine yer bulurken, takımın piyasa değeri belli oldu. Başkent ekibi, Süper Ligde yer alan 18 takım içinde, 7.7 milyon euro ile 18. sırada. Başkentin diğer temsilcisi Gençlerbirliği ise 17.8 milyon euroluk değerle 15. basamakta.
Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir’in ilk 5’te sıralandığı listede, Denizlispor 13.4, Antalyaspor 14.5, Kasımpaşa 18.5, Çaykur Rizespor 21.9 milyon euro ile alt sıralarda yer aldı.

Mevcut kadronun değeri düşüşte

ZOR SÜREÇTE SORUMLULUK ÖNEMLİ

Ankaragücü’nün yeni Teknik Direktörü Metin Diyadin, olumsuz gibi görünen tabloların zaman zaman motivasyona önemli katkılar yaptığını belirtip, “Her şartta mücadele edebilmek önemlidir. Zorlu süreçlerde sorumluluk almak daha değerlidir” diye konuştu. Zorlu süreçte eksiklikleri tamamlayacak en önemli faktörün Ankaragücü taraftarı olduğunu vurgulayan Diyadin, “Taraftarla bütünleşip bu süreci aşmaya çalışacağız. Transfer yasağı bazı durumlarda avantaj olabilir. Biz, kadro derinliği açığını, takım olarak sonuna kadar mücadele ederek kapatacağız. Puan hedefimiz, her maçı final gibi düşünerek oynamak. Bu çerçevede, olumsuz düşünceye kapılmamamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAKKAL’DAN ATİK’E DESTEK

Ankaragücü’nde Teknik Direktörlük teklif edilen isimler arasında yer alan Mesut Bakkal’ın görevi neden kabul etmediği ortaya çıktı. Bakkal’ın Ankaragücü yöneticilerine, “Sizin başınızda, 3 maçta 5 puan alan Aykan Atik gibi bir hocanız var. Ona sahip çıkın. Bir çok takımı geride bıraktı. Türk futbolunun Aykan Atik gibi yeni kanlara ihtiyacı var. Onunla devam etmenizi tavsiye ederim” diyerek teklifi geri çevirdiği ifade edildi. Sarı-lacivertli yönetim, bu süreçte, Bakkal’ın yanı sıra, Tolunay Kafkas, Ertuğrul Sağlam ve Fatih Tekke gibi isimlere de teklif götürmüştü.

Haberin Devamı

RAKİP DESNA CHERNİHİY

Ankaragücü, milli maç nedeniyle verilen arada, Kızılcahamam’da kamp yapan Ukrayna Premier Lig’de ikinci sırada yer alan Desna Chernihiv ile hazırlık maçı oynayacak. Ankaragücü ile Desna Chernihiv arasındaki müsabaka, Beştepe Tesisleri’nde bugün saat 17.00’de başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!