Metroda yazılım yenileme başladı

Güncelleme Tarihi:

Metroda yazılım yenileme başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2021 23:54

EGO Genel Müdürlüğü, OSB/Törekent-Koru metro hattında 6 yıldır kullanılan sinyalizasyon sisteminin yazılım yenileme çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Çalışmaların hafta sonu tamamlanmasının planlandığını belirten EGO, eğer öngörülemeyen çeşitli olumsuz durumların ortaya çıkması halinde de otobüslerle ulaşım sağlanacak şekilde ayrıca bir planlama yapıldığını duyurdu. Mevcut tren hızının saatte maksimum 70 kilometreden 80 kilometreye yükseltilerek seyahat süresi kısaltmayı da hedefleyen yazılım yenileme çalışmaları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda yapılıyor. Yazılım yenileme çalışmalarının ilk deneme sürüşleri 30 Ocak’ta yapılmış ancak sistem emniyeti ve yolcu güvenliği açısından bazı olumsuzluklar ile karşılaşılmıştı. Bu nedenle, yeni nesil sinyalizasyon sistem yazılımına geçiş süreci eksikliklerin tamamlanması için ertelenmişti.

Metroda yazılım yenileme başladı


HEDEF HAFTA SONU TAMAMLAMAK

EGO’dan yapılan açıklamada yüklenici firmanın ortaya çıkan bu eksiklikleri giderdiği bu durumun başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm taraflarca teyit edildiği belirtildi. Yeni nesil sinyalizasyon sistemi yazılımının sisteme ve trenlere yüklenmesinin hafta sonu tamamlanmasının planlandığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

‘TÜM TEDBİRLER ALINMIŞTIR’

“Söz konusu çalışmanın zamanında tamamlanması ve 8 Şubat Pazartesi günü ticari servislerin sorunsuz işletilebilmesi için genel müdürlüğümüz tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Çalışma sırasında öngörülemeyen çeşitli olumsuz durumların ortaya çıkması halinde de otobüslerle ulaşım sağlanacak şekilde ayrıca bir planlama yapılmıştır. Gelişmeler vatandaşlarımızla paylaşılacaktır.”

Metroda yazılım yenileme başladı

Hürriyet Ankara EGO Genel Müdürlüğü’nün sinyalizasyon sisteminde yazılım yenileme çalışmasını 4 Şubat’ta ‘+ 10 hızlanacak’ manşetiyle duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!