Metro yok çile çok

Güncelleme Tarihi:

Metro yok çile çok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2021 23:38

Tam kapanmada metro seferlerine ara verildi, kısıtlamadan muaf olan ve işe gidiş-gelişte otobüs kullanan vatandaşlar yoğunluktan dolayı ABB’ye tepki gösterdi. Metronun hat bakım çalışmaları nedeniyle kapatıldığını açıklayan belediye ise otobüslerdeki yoğunluğu kabul ederek sıkıntı yaşanan hat için yeni bir servis planlamasının yapıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Ankara’da tam kapanma sürecinin ikinci haftasında metro ve ANKARAY’ın çalışmaması, kısıtlamadan muaf olan ve işe gitmek için toplu taşımayı kullanan vatandaşların tepkisine neden oldu. Metro çalışmadığı için otobüsleri kullanan bir çok Ankaralı önceki gün özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Yolcular, sosyal medya üzerinden otobüslerde yaşanan yoğunluklara dikkat çekerek Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) şikâyetlerini iletti. Özellikle metro güzergâhında hizmet veren hatlardaki otobüslerin doluluğundan şikâyetçi olan vatandaşlar kapasite sınırlaması nedeniyle araçların ara duraklardaki yolcuları da almadığını, duraklarda uzun kuyrukların olduğunu söyledi.

BAKIM İÇİN KAPATILDI

Vatandaşların sosyal medyadan ilettikleri şikâyetleri yanıtlayan ABB, 7 Mayıs’a kadar hizmet veren metro seferlerinin bu hafta durdurulmasıyla ilgili kamu kurumlarındaki bayram tatilinin pazartesi günü başlamasını gerekçe gösterdi. ABB, metro çalışırken yapılamayan hat bakım çalışmalarının da 14 Mayıs’a kadar yapılmasının planlandığını açıkladı.

‘AŞIRI BİR ARTIŞ OLDU’

Yapılan denetimlerle yolcu sistemindeki verilerin incelendiğini duyuran belediye, bazı otobüs hatlarında yaşanan yoğunluğu kabul etti. Kısıtlamadan muaf olan vatandaşların ağırlıklı olarak 201-6 Batıkent-Demetevler-Yenimahalle-Kızılay hattını kullandığı belirtilerek, “Sabah saat 06.00-08.20 aralığında yolcu yoğunluğunda aşırı bir artış olduğu görülmüştür” denildi. Dünden itibaren yeni bir servis planlamasının yapıldığı ve bu hattın servis sayılarının arttırıldığı açıklandı.

Metro yok çile çok

Bir yolcu, metro güzergâhında hizmet veren 201 numaralı otobüsün içindeki yoğunluğu böyle fotoğrafladı, “Otobüsün içi tabiri caizse abartmıyorum iğne atsan yere düşmez” ifadesini kullandı.

İŞTE BAZI YOLCULARIN ŞİKÂYETLERİ

Haberin Devamı

Metro çalışmadığı için sıkıntı yaşayan bazı vatandaşların sosyal medya üzerinden yaptıkları şikâyet paylaşımları ise şöyle oldu.

Metro yok çile çok

*
Metro yok çile çok

*
Metro yok çile çok

*
Metro yok çile çok

*
Metro yok çile çok

*
Metro yok çile çok

*
Metro yok çile çok

*
Metro yok çile çok



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!