Metro bakımda yolcu isyanda

Güncelleme Tarihi:

Metro bakımda yolcu isyanda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2021 20:50

Ankara metrosundaki makas değişimi ve hat yenileme çalışması için dört istasyonun kapatılması ve Hastane-AKM istasyonları arasında ulaşımın otobüslerle sağlanması, hafta sonu yoğunluğa neden oldu. “Tam bir eziyet” yorumunu yapan yolcular, “Bakım kısıtlamada neden yapılmadı” diye sordu.

Haberin Devamı

Ankara metrosunun Hastane ve Atatürk Kültür Merkezi(AKM) istasyonları arası, Yenimahalle bölgesindeki makas değişimi ve hat yenileme çalışması nedeniyle hafta sonu kapatıldı. OSB Törekent istasyonundan hareket eden tren Hastane istasyonuna, Koru yönünden kalkan tren ise AKM istasyonuna kadar geldi. Çalışma nedeniyle Demetevler, Yenimahalle, İvedik ve Akköprü istasyonları da kapatıldı. 201 numaralı ring otobüsleri, metrodan inen yolcuları AKM ile Hastane istasyonları arasında götürüp getirdi. Metronun bakım çalışması nedeniyle yapılan bu kesinti, özellikle AKM ve Hastane istasyonlarının giriş ve çıkışlarında yoğunluklara neden oldu.

BİR ANDA İNDİ-BİNDİ YOĞUNLUĞU

Metrodan inen ve metroya binecek vatandaşlar, bir anda oluşan yoğunluk nedeniyle zaman zaman zor anlar da yaşadı. Sarı yelek giyen EGO Genel Müdürlüğü görevlileri, megafonlarla vatandaşları yönlendirmeye çalıştı. Metro istasyonlarında da sık sık anonslar yapılırken trenlerin dijital göstergelerinde de ‘AKM ve Hastane’ yönlerine gideceğini belirten yazı yer aldı. Birçok vatandaşın bakım çalışmasından haberdar olmadığı da görüldü. Yolcular, bakım çalışması olduğunu istasyonlardaki anonslarla öğrendi.

KAPALI OLDUĞUNU GÖREN ŞAŞIRDI

Demetevler, Yenimahalle, İvedik ve Akköprü istasyonlarına gelenler ise istasyonların kapalı olduğunu görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Bu istasyonlara gelen yolcular da görevliler tarafından 201 numaralı otobüslere yönlendirildi. 201 numaralı körüklü otobüsler, metronun çalışmadığı güzergâhta hizmet verirken otobüslerde de zaman zaman yoğunluk yaşandığı dikkat çekti. Bakım çalışması nedeniyle hafta sonu yaşanan yoğunluğa birçok yolcu isyan etti. Metrodaki çalışma nedeniyle yolcular metronun gittiği bölgelerdeki normal otobüs hatlarını tercih edince otobüslerde de yoğunluklar yaşandı.

KISITLAMADA NEDEN YAPILMADI

“Tam bir eziyet” yorumunu yapan bir yolcu, “Bu çalışmanın yapılacağı daha önce duyurulmalıydı. Duyurular da eksik, insanlar anlamıyor. Ben metronun Hastane’den sonra ara duraklarda durmadan direkt AKM’ye gideceğini anladım meğer öyle değilmiş” dedi. Otobüslerdeki kargaşaya dikkat çeken bir başka vatandaş, “Bir anda metrodan inen koşa koşa otobüslere binmeye çalışıyor tam bir kaos. Otobüs zaten tıklım tıklım. ‘Yaşlı veya engelliler bu kargaşada nasıl binebilir, nasıl inebilir’ bu düşünülmemiş” diye konuştu. Bir yolcu ise “Bula bula bugünü mü bulmuşlar. O kadar pandemide kısıtlamaların olduğu günler vardı. Bakım kısıtlamada neden yapılmadı” ifadelerini kullandı.

EGO:‘3 KASIM’DA DUYURMUŞTUK’

Haberin Devamı

Vatandaşlar sosyal medyadan da metroda bakım yapılacağına ilişkin duyuruların yeterince yapılmadığı yönünde EGO Genel Müdürlüğü’ne şikâyette bulundu. EGO ise verdiği yanıtta 3 Kasım’da duyuruların internet sitesi ve sosyal medyadan paylaşıldığını, duyuru afişlerinin istasyonlara asıldığını belirtti. EGO’dan daha önce çalışma ile ilgili yapılan açıklamada metronun açıldığı tarihten bugüne kadar değiştirilmeyen Yenimahalle bölgesinde bulunan dört makastan ikisinin pandemi döneminde değiştirildiği belirtilmişti. İlgili birimlerce yapılan inceleme sonucunda, sistem ve yolcu güvenliği için kalan makasların değiştirilmesine karar verildiği ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!