Metro araçlarını Çinliler yapacak

Güncelleme Tarihi:

Metro araçlarını Çinliler yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 18:30

Ankara metrolarında kullanılacak 324 aracın ihalesinde, komisyon 391 milyon 230 bin dolarla en düşük teklifi veren Çin firması CSR Electric Locomotive’in işi üstlenmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

 

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce Ankara Metrolarında kullanılmak üzere 324 yeni araç temini için düzenlenen ihalede, komisyon, 391 milyon 230 bin dolarla en düşük teklifi veren Çin firması CSR Electric Locomotive Co. Ltd’nin işi üstlenmesini kararlaştırdı.

Sözleşmeye

davet edilecek

 

Ankara metro araçları ihalesi 5 Mart 2012 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılmış ve ihaleye, CSR Electric Locomotive (Çin), CAF SA (İspanya), Hyundai Rotem (Kore) olmak üzere 3 firma teklif vermiş, Siemens firması da teşekkür mektubu göndermişti. İhale komisyonu, inceleme ve değerlendirme sürecinin ardından, Tandoğan-Keçiören, Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan metro hatlarında kullanılacak 324 aracın yapım işini, 391 milyon 230 bin dolarla en düşük teklifi veren Çin firması CSR Electric Locomotive Co. Ltd’nin üstlenmesini kararlaştırdı. Söz konusu karar, ihaleye katılan firmalara tebliğ edildi. İhale süreci gereği, firmaların karara itiraz için 10 gün süreleri bulunuyor. 21 Mayıs’a dek herhangi bir itiraz gelmemesi durumunda Çinli firma CSR Electric Locomotive Co. Ltd, sözleşme imzalamak için davet edilecek.

Haberin Devamı

 

 

İlk teslimat 20 ay sonra

 

CSR Electric Locomotive, sözleşme imzalandıktan 20 ay sonra 15 araçlık partiler halinde ilk teslimata başlayacak. Araçların tamamının 32 ay içerisinde teslim edilmesi bekleniyor. Metro araçlarının ilk 75’inde en az yüzde 30 yerli katkı payı öngörülürken, kalan bölümünde ise yerli katkı oranı yüzde 51 olacak. Araçların ilk teslimat süresi, Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent metro hatlarının yapım işinin bitirilmesine yetişecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!