Merdiven altına karşı güç birliği

Güncelleme Tarihi:

Merdiven altına karşı güç birliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2021 16:12

Ankara’da bazı kuaför ve güzellik salonlarında kullanılan merdiven altı ürünlerin neden olduğu sağlık sorunu ve haksız rekabet masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile ATO Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi üyeleri, ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç ve ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan’ı ziyaret etti. Yılmaz, kuaför, berber ve güzellik salonlarında kullanılan merdiven altı ürünlerin hem halkın sağlığını tehlikeye attığını hem de ucuz olduğu için sektörde haksız rekabet oluşturduğunun altını çizdi.

Merdiven altına karşı güç birliği


SIKINTI KOOPERATİFLE AŞILABİLİR

Sektörde yaşanan bu sıkıntının kooperatifleşmeyle aşılabileceğine, kooperatifleşmenin nitelikli iş yapış süreçlerinin önünü açtığına işaret eden Yılmaz, “Kooperatif kurma çabaları pek çok sektörün yıldızını parlatacaktır. Kuaförlerle birlikte başlattığımız kooperatifleşme sürecinin diğer sektörlere de örnek olarak lokomotif görevi görmesini umuyoruz. Merdiven altı ürünlerle mücadele ederek haksız rekabet engellendiğinde sektörün sırtındaki yük de hafifleyecektir. İstiyoruz ki hakkıyla iş yapan insanımız kazansın” dedi.

Merdiven altına karşı güç birliği


DENETİM KRİTERLERİ KONUŞULMALI

Zabıtaların hangi kriterlere bakarak denetim yapacağının sektör temsilcileri ile birlikte konuşulmasının daha verimli olacağının önemine dikkat çeken ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, “Sektörle birlikte güçlerimizi birleştirerek, halk sağlığını koruma adına etkili sonuçları alabiliriz” diye konuştu. ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan da “Halk sağlığının en çok konuşulması gereken sektörlerden biri olan kuaför, berber ve güzellik salonlarının yaşadığı soruna birlikte çözüm üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.

BAŞKENT’TE FABRİKA KURMAK İSTİYORUZ

Haberin Devamı

İthalattan kaynaklanan yüksek fiyatlı ürün sorununu, kurdukları Kuaförler Temin ve Tevzi Kooperatifi’nde (KUKOOP) ürettikleri yerli ve uygun fiyatlı ürünlerle aşabileceklerini söyleyen Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi Başkanı Ömer Sarıoğlu, “Uluslararası marka satışlarının yanı sıra kendi markamızı da oluşturup satarak yüzde 100 müşteri memnuniyetine ulaştık. Yerliliğe ve milliliğe önem vererek Ankara merkezli üretime devam etmek için başkentte bir fabrika kurmayı da arzuluyoruz” şeklinde konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!