Meclis’te dikkat çeken iddialar

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te dikkat çeken iddialar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2022 16:05

ABB Meclisi’nde geçen ay ‘kabile’ iddialarında bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, bu kez de ‘CHP’li Meclis üyesinin dövdürülüp videoya çekildiği, Mansur Yavaş’ın CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu’nu Kemal Kılıçdaroğlu’na şikâyet ettiği’ gibi yeni iddialarda bulundu. Neslihanoğlu, “Elinizde yasal belge, bilgi varsa bunları alır yasal mercilere iletirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Meclis’te dikkat çeken iddialar

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, mayıs ayı ikinci oturumunu önceki gün Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. İlk oturumda ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın AK Parti grubuna söz vermemesi ve zabıtanın Meclis salonuna girmesi konuları Meclis’in gündemindeydi. Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın perşembe günkü Meclis toplantısında sergilediği tutumu eleştirdi. Yavaş’ın sorulara cevap vermekten kaçındığını savunan Köse, “Meclis’e zabıta çağırarak herkese Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kabile gibi yönettiğini bir kez daha gösterdi. Despotça bir tavırla kimsenin konuşmasına izin vermedi. Bizi haklı çıkaracak, çıldırmış şekilde hareketler yaparak ‘tanırsan sevmezsin’ mottomuzu adeta kendisi ispat etti. Adeta kendini çizgi film kahramanlarından ‘He-Man’ gibi görerek kimseye söz hakkı tanımadı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Meclis’te dikkat çeken iddialar

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN DÖVDÜRÜLDÜĞÜNÜ ÖNE SÜRDÜ

Kürsüden Meclis’e bir videodan açıklama dinleten Köse, ‘kabile üyesi’ diye adlandırdığı isimlerden Emre Özmen’in bu videoyu çekerek yayınladığını açıkladı. Köse, Özmen’in isim vererek yaptığı açıklamaları dinleterek, “’Başkana zarar verir’ dediği bilgiler, olaylar neler. Burada ismi olanlara soruyorum” dedi. Faaliyet görüşmelerindeki sorularını bir kez daha yineleyen Köse, yeni iddialarda bulundu. CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık’ın CHP’li başka bir Meclis üyesini dövdürdüğünü, dövdürme esnasında da video çekildiğini iddia eden Köse, “CHP’li Meclis üyesine dövülme talimatını veren CHP’li kabile üyesi Ertan Işık. Bu ne kadar vahim bir durum öyle değil mi. Bundan Mansur Yavaş’ın da haberi vardır. Zaten videoları kendisi izlemiş” diye konuştu. Köse, CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu hakkında da dikkat çeken iddialarda bulundu. Köse, “Dönemin Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı olan bir şahıs CHP Grup Odası’nı basıyor ve CHP Grup Başkanvekili’ne ağır sözlerle saldırıyor. Araya girenler oluyor ve sayın grup başkanvekili dayak yemekten zor kurtuluyor. Kabile gibi yönetmenin, sabıkalı insanlarla, magandalarla, gayrimeşru ile çalışmanın böyle bir sonucu var ve bu yüzden tanırsan sevmezsin diyoruz. Peki bu olaydan sonra ilgili şahsa herhangi bir yaptırım uygulandı mı? Halâ ABB’de çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘YAVAŞ NESLİHANOĞLU’NU KILIÇDAROĞLU’NA ŞİKÂYET ETTİ’

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, Neslihanoğlu’nu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şikâyet ettiğini de iddia eden Köse bu olayı, “Mansur Bey’in referansı olduğu bir zabıta memuru Yenimahalle Belediyesi’nde çalışıyor. Bu zabıtaya Mansur Bey’in referansıyla rütbe veriliyor. İlerleyen zamanda, bu memurun bazı usulsüzlükler yaptığıyla ilgili hakkında bir soruşturma açılıyor. Bu zabıta, kendi tabiriyle söyleyeyim Mansur Abi’sine gidiyor. ‘Ben seni savunduğum ve sevdiğim için beni görevden aldılar bana iftira attılar. Yenimahalle Belediyesi’nde usulsüzlükler var’ deyip sahte bir dosya hazırlayıp abisinin yanına gidiyor” diye anlattı. Yavaş’ın Fethi Yaşar’ı aramadığını ya da Neslihanoğlu’na konuyu sormadığını öne süren Köse, “İftira, kötü söz, yalan o kadar çok içlerine işlemiş ki, çamur at izi kalsın yöntemleri bu bunların. (Mansur Yavaş) Bu dosyayı alıyor, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na gidip konuyu anlatıyor. Tabi işin aslı sonradan ortaya çıkıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bakıyor böyle bir şey yok. Genel başkan da zor durumda kalıyor. Bunlar olsa olsa üçüncü sınıf bir Brezilya dizisinde olur. Yani ben başka türlü anlatamıyorum” dedi.

Haberin Devamı


Meclis’te dikkat çeken iddialar

ÇAMUR AT İZİ KALSIN ANLAYIŞI KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Murat Köse’nin iddialarını, “Asılsız iddialar, suçlamalar, dedikodular” olarak tanımladı. Neslihanoğlu, “Murat Bey’in iki sene sonra belediye başkanlığından sonraki işi hazır. Hafta sonu magazin programı yapmalı” dedi. Neslihanoğlu şöyle devam etti: “Neymiş CHP grup başkanvekilini bir belediye çalışanı gelip darp etmiş. Ne haddine ya? Orada CHP grubunda, öyle bir şey yapma cesareti gösterecek biri var mı? Arkadaşlarımızın hepsi oradaydı. Kapıdan girdi, saygısızlığını gördüğüm an dışarı kovdum. Öyle duymalarla bu işler olmaz. Belediyede bizlerin suç duyurusuyla rüşvetten, irtikaptan ceza almış, mahkeme kararlarıyla günleri netleşmiş vatandaşların söylemlerini getirip Meclis’e taşıyorlar. Şu ABB Meclisi’mizin geldiği konuma, konuşulan konulara gerçekten üzüldüm. Bizi Ankaralı niye seçti, biz buraya dedikodu yapmaya mı geldik. Ankaralılar bizden hizmet bekliyor, biz bunları yapmalıyız. ‘Şu şunu yapmış, bu bunu yapmış’ dedikodu tarzı konuşmaların yapılması beni gerçekten üzüyor. Çamur at izi kalsın. Bu anlayış kimseye bir şey kazandırmaz. Bu atılan çamurda burada sadece bizim grubumuza değil bütün Meclis’teki arkadaşlarımı kastediyorum hiç kimsenin üzerine yapışmaz. Sayın Köse eğer iddialarınızda ısrarlıysanız bunun yeri sosyal medya, televizyon kanalları değil. Elinizde yasal belge, bilgi varsa bunları alır yasal mercilere iletirsiniz. Cumhuriyet Savcılığı’na gider suç duyurusunda bulunursunuz orada kimin haklı kimin haksız olduğu açığa çıkar. Burada itham ettiğiniz arkadaşlarımız sizin hakkınızda gerekli yasal işlemleri başlattı.”

Haberin Devamı

MECLİS’TEN NOTLAR

-İYİ Parti adına konuşan Sincan Meclis Üyesi Ali Ünal Murat Köse’nin Meclis’i gerecek konuşmalar yaptığını savunarak, “İçten içe dedikodu kazanına çeviriyorsunuz” eleştirisinde bulundu.
-Oturumu yöneten Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, perşembe günkü ilk oturumda zabıtanın Meclis’e girmesiyle ilgili, “Arkadaşlar bu çalışılmış bir sistemdi. Zabıtalar koşarak geldiler” dedi.
-İlk gün yaşanan olayların yazıldığı Meclis tutanak özetindeki ifadelerin yanlış olduğunu belirten AK Parti grubu, bunun düzeltilmesini istedi.
-Akyurt, Kızılcahamam, Pursaklar, Çubuk ve Kahramankazan belediye başkanları, Mansur Yavaş’ı Meclis’teki tavrı ve ilçelerinde yapılmayan hizmetler üzerinden eleştirdi.
-CHP’li bazı Meclis üyeleri de iddialara yanıt verdi.

Haberin Devamı


Meclis’te dikkat çeken iddialar

ILIKAN’DAN ‘GÜNDEM’ TEPKİSİ

ABB Meclisi mayıs ayı üçüncü oturumunu da dün gerçekleştirdi. Üçüncü oturuma MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın ‘gündeme geçilmeme’ tepkisi damga vurdu. İmar Yönetmeliği başta olmak üzere birçok konunun halen Meclis’te beklediğine dikkat çeken Ilıkan şöyle konuştu: “Dün bir gün öncesini konuştuk. Bugün dünü konuşuyoruz arkadaşlar 228 tane madde var bizi bekliyor burada. Belediyecilik kutsal bir vazife bugün belki de bir yetime düşecek mirasla ilgili bir karar bekliyor bizi burada. Bir şehidin adını vermemiz gereken bir sokak bekliyor. Belki de bugün bir rögar kapağını kapatması için vereceğimiz yetki bekliyor. Gündem dışında bir gündem içine dönmemiz gerektiğini düşünüyorum. Buraya yönetici olan arkadaşların bir şekilde bu yönetici vasıflarını kendi üzerlerine alması lazım. Yönetici arkadaşlar tahammüllü olsunlar onların cevaplarına da bizim tahammüllü olmamız lazım. Çünkü bu karşılıklı bir şeydir bir siyaset yapıyoruz. Bu taşlaşma platformunu da ayrı bir şekilde yürütelim. Siyaset yapıyoruz elbette. Bir klasör evrak bekliyor. Polatlı’dan, Şereflikoçhisar’dan, Çubuk’tan arkadaşlar buraya her gün geliyor gidiyor gidiş geliş 100 lira. Üç gündür gündeme dair hiçbir şey konuşmamışız. İmar yönetmeliği bekliyor mesela. 25 ilçe belediyesi bu İmar Yönetmeliği’nden çıkacak kararla ruhsat verecekler. İnşaat sezonu başlayacak müteahhitler bekliyor. Biz bunu niye geciktiriyoruz. Bir şekilde güne ve yarına bakmamız lazım. Bu koca Ankara’nın altı milyonun bizden beklediği işler var. Gündem dışı üzerine konuşuyoruz ama gündemi de konuşalım da gündem dışını konuşalım. Gündeme bir türlü gelemiyoruz.” Ilıkan’ın konuşmasının ardından oturuma ara verildi. Aranın ardından da, öncelikli maddelerin oylamasına geçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!