Maske, gripte düşüş yaşattı

Güncelleme Tarihi:

Maske, gripte düşüş yaşattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2020 16:09

Maskenin, koronavirüs dışında diğer virüslerden de koruduğunu belirten Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Gripte 4 kat düşüş oldu” dedi.

Haberin Devamı

Eylül ayı boyunca 2019 Eylül ayı ile 2020 Eylül ayı gripten hastaneye başvuran sayısını karşılaştırdıklarını belirten İlhan, “Bu yıl maske takıldığı için en az 4 kat gripte düşüş var. El yıkama ve dezenfektan kullanmanın hayatımıza girmesiyle, hepatit A gibi pek çok hastalığın daha az görüldüğünü gözlemliyoruz. Diğer solunum yoluyla bulaşan ajanlarda da azalma söz konusu. Hijyene koronavirüs bitse dahi devam etmemiz doğru olacaktır” diye konuştu. 

Maske, gripte düşüş yaşattı


EVE TAZE HAVA GİRMELİ

Son dönemde koronavirüs vakalarına bakıldığında ev içi bulaşların fazla olduğunu gözlemlediklerini söyleyen İlhan, mevsim nedeniyle halkın daha çok evlerde ve kapalı alanlarda bulunduklarını vurguladı. İlhan, “Eve dışarıdan gelecek hava akımına izin vermek ve çok yakın şekilde oturmamak gerekiyor. Örneğin; evde 3 kanepe varsa evde oturan birey sayısı 3 ise onların farklı yerlerde oturması gerekiyor. Metrekareye bağlı değişmekle birlikte 4 kişilik bir aile olduğunu varsayarsak ev içinde 10’dan fazla kişinin olması riski artıracaktır. 10 kişiyi geçince bulaşın artması daha fazla olacaktır” ifadelerini kullandı. 

BAKMADAN GEÇME!