Mamak’tan çiçekli bayram sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Mamak’tan çiçekli bayram sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2021 00:07

Mamak Belediyesi, ‘Bu bayramda balkonlarınız çiçek açsın’ sloganıyla bayramı evlerinde geçiren ilçe sakinlerine toplamda 30 bin çiçek dağıtımıyla sürpriz yaptı. ‘En güzel çiçekli balkon’ yarışması düzenleyeceklerini de belirten Başkan Murat Köse, “Bu çalışmayla Mamak’ın balkonları daha da renklenecek” dedi.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma nedeniyle Ramazan Bayramı’nı evlerinde geçiren ilçe sakinlerine çiçek sürprizi yaptı. 20 kişilik belediye ekibi, ilçedeki farklı mahallelerde 10 bin aileye toplamda 30 bin çiçek dağıtımı gerçekleştirdi. ‘Bu bayramda balkonlarınız çiçek açsın’ mottosuyla çat kapı dağıtılan üçer adet farklı türlerdeki çiçekler vatandaşları da mutlu etti. Pandemi nedeniyle vatandaşlara sürpriz yaparak moral vermek istediklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, önümüzdeki hafta ‘En güzel çiçekli balkon’ yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

Mamak’tan çiçekli bayram sürprizi


MORAL VERMEK İSTEDİK

Ekiplerle birlikte çiçek dağıtımına da katılan Başkan Köse, şöyle konuştu: “Pandemi nedeniyle bu bayramı evlerde geçiren vatandaşlarımızı ziyaret ederek, bayramlarını kulayıp moral vermek istedik. Yarışmamızla ilgili de bilgi verdik. Evlere gittiğimizde birçok hemşehrimiz, ‘Benim de çiçeğe ihtiyacım vardı’ diyerek çok mutlu oldu. Zaten birçok aile evlerinin balkonlarını çiçeklerle donatıyor, biz hem bunu daha da teşvik etmeyi hem de özellikle çocuklara çiçek ve doğa konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladık.

Mamak’tan çiçekli bayram sürprizi


BALKONLAR RENKLENECEK

Bu çalışmayla Mamak’ın balkonları daha da renklenecek. Bu kapsamda düzenleyeceğimiz ‘En güzel balkon’ yarışmasıyla Mamak’ın renkli balkonlarını seçeceğiz. Yarışmamızın detaylı şartlarını da açıklayacağız. Başvuru için belli bir süre koyacağız. Balkonlarını çiçeklerle süsleyen ve yarışmamıza katılmak isteyen vatandaşlarımız dört farklı açıdan balkonlarını fotoğraflayarak yarışmaya katılabilecekler. Bir jüri oluşturacağız, fotoğrafları inceleyeceğiz, yerinde tespit yapacağız. Ardından ilk üç ve mansiyon olarak da ödüllendirme yapmayı planlıyoruz.”

Mamak’tan çiçekli bayram sürprizi


OTOBÜS ÜZERİNDE RENKLİ KUTLAMA

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi, palyaço ve halk oyunları ekibinin yer aldığı otobüsle Ramazan Bayramı etkinliği düzenledi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evden çıkamayan çocuklar ve aileleri için balonlarla süslenen otobüs, ilçeyi dolaştı. Palyaço ve halk oyunları ekibi, otobüsün üzerindeki platformdan kendilerini izleyen vatandaşlarla çocuklara el salladı.

Mamak’tan çiçekli bayram sürprizi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!