‘Mamak’tan astronot çıkacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Mamak’tan astronot çıkacak’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 17:15

Resmi açılışı henüz yapılmayan ancak mayıs ayından bu yana ziyarete açık olan Mamak Belediyesi Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi, 7 ayda 22 bin kişiyi ağırladı. Merkezdeki faaliyetlerin uzaya olan ilgiyi artırdığına dikkat çeken Başkan Mesut Akgül, “Mamak’tan astronot çıkacak” dedi.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi’nin resmi açılışını yapmadığı ancak mayıs ayından itibaren ziyaretçi almaya başladığı Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi’ni bugüne kadar 22 bin kişi ziyaret etti. 24 milyon TL’ye inşa ettikleri merkezin Mamak’ın imajını da değiştirdiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak’tan astronot çıkacak” dedi. Basın mensuplarına merkezi gezdirerek tanıtan Başkan Akgül şöyle konuştu:

ANKARA DIŞINDAN GELİYORLAR

“Bir ilçe belediyesinin yapabileceği bir projenin çok üstünde. Amacımız moda mod ezberci eğitim yerine öğrenmeyi eğlenceli hale getirmekti. Şu ana kadar gördüğümüz ilgi bunun ne kadar doğru olduğunu da gösteriyor. Sadece Mamak değil Ankara dışından da okullar ve üniversitelerden ziyaretçiler geliyor.

‘Mamak’tan astronot çıkacak’

Haberin Devamı

MALİYETİ 24 MİLYONU GEÇTİ

Toplam maliyeti 24 milyon lirayı geçti. Kâr beklentisi gibi bir düşüncemiz yok. Benzer örneklerin yurtdışındaki fiyatlarında giriş minimum 100 dolardan başlıyor. Biz Mamak’taki tüm öğrencilere 10 lira, dışarıdan gelen okullara 20 lira, yetişkinler geldiğinde tüm paketler dahil 49 lira gibi bir rakam belirledik.”

‘Mamak’tan astronot çıkacak’

ARALIKTA 9 BİN KİŞİ GELECEK

Ziyaretçiyere ilişkin rakamları paylaşan Başkan Akgül, “Bu tür faaliyetler uzay ve bilime de ilgiyi artırıyor. Buraya gelen çocukların çıkarken sordukları sorulara bakarsak Mamak’tan astronot çıkacak diyebiliriz. Mayıstan bu yana 22 bin kişiyi ağırladık. Kasım ayında 8 bin 500 kişi geldi. Rezervasyonla grupları alıyoruz. Aralık ayında 9 bin kişi gelecek” dedi.

‘Mamak’tan astronot çıkacak’

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ DE VAR

Okulların yanı sıra yetişkinlere de açık olan Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi’nde Planetaryum, uzay sergisi, robot STEM, kodlama atölyeleri, ay araçları gibi farklı bölümler bulunuyor. 4000 yıl önceki gökyüzü hareketlerinin incelenebildiği merkezde NASA’nın canlı teleskoplarıyla da bağlantı kurulabiliyor. Merkezde ayrıca 3-18 yaş arası robotik kodlama eğitimi de veriliyor.

BAKMADAN GEÇME!