ODTÜ’lü öğrenciler sokak hayvanları için ürün tasarlayacak

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’lü öğrenciler sokak hayvanları için ürün tasarlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 10:02

ODTÜ’lü öğrenciler sokak hayvanları için ürün tasarlayacak

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - ORTA Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri, Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
ID 301 Industrial Design III Stüdyo dersi kapsamında barınağı ziyaret eden gençlere, Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekimi Mustafa Yüksel tarafından Türkiye’deki barınak şartları ve sokak hayvanlarının bakımı anlatıldı. Sokak hayvanlarının ihtiyaçları, merkezde yaşayan hayvanlar ve yapılan uygulamalar konusunda bilgi alan öğrenciler, sokak hayvanları için tasarlayacakları ürünlerin atölye çalışmalarını barınakta gerçekleştirdi.
‘BARINAKTAN SAHİPLENİN’
Gençlere hayvan sevgisinden ve hayvan sahiplenmenin öneminden bahseden Mustafa Yüksel, Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin sahip olduğu imkânlar ve hizmet kalitesi açısından örnek olduğunu söyledi. Barınağa getirilen sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının son derece sağlıklı ve steril ortamda karşılandığının altını çizen Yüksel, hayvan almak isteyen gençlere de hayvanları barınaktan sahiplenmeleri konusunda önerilerde bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!