Maliyet hesabı kombineye yansıdı

Güncelleme Tarihi:

Maliyet hesabı kombineye yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2019 16:05

Finansal fair-play kuralları, kulübün içinde bulunduğu ekonomik tablo ve Süper Lig şartlarının göz önünde bulundurularak kombine kart ücretlerinin belirlendiği ifade edilirken, hedefe ulaşılması için güç birliği vurgusu yapıldı.

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetimi genel kurul sonrası çalışmalara hız verdi. İlk planda 20 bin kombine kart satışı hedefleyen yönetim, kombine fiyatlarını, geçmiş sezonlara oranla yükseltirken, taraftardan bu konuda anlayış beklendiği belirtildi. Geçen sezon belirlenen kombine kartı fiyatları ve maç bileti fiyatları sonucu, iç saha maçlarında ciddi maddi zarara uğrandığı dile getirilen resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu sezon bu anlamda sıkıntı yaşamamak için kombine kartı fiyatlarında değişikliğe gidilmeye karar verildi. Süper Lig’de kalıcı olan ve yarışmacı bir kulüp planlaması ile belirlenen hedeflere ulaşma arzusu içerisinde, maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmamak adına, 110 yıllık çınarın en büyük itici gücü olan taraftarımız ile hep birlikte tüm zorlukların üstesinden geleceğimize inancımız tam. Geleceğimizi daha net şekillendirmek ve maddi anlamda problem yaşamamak için büyük taraftarımızın desteği ile hem transfer yasağını kaldırmak hem de ekonomik anlamda rahat bir nefes alabilmek adına plan ve program dahilinde faaliyet raporu oluşturmak en önemli önceliğimiz olmuştur.

Maliyet hesabı kombineye yansıdı


CİDDİ YATIRIMLAR SÖZ KONUSU


“Çok sayıda kulübün, Finansal Fair Play kurallarına uymayan hamleleri sonucunda, ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya kaldığını ve ‘denk bütçe – eşit bütçe’ kuralını yerine getiremediğini net bir şekilde gözlemliyoruz. Türk futbolunda kulüplerin gelirlerinin sınırlı olduğu şu dönemde, gelir ve gider hesaplamaları sonucunda kulübümüzün, kombine kartı fiyatlarında yeni sezon öncesi değişikliğe gitmesi zorunlu bir hamle haline gelmiştir. Geçen sezon, sadece stadyum giderleri adı altında bir maç bedeli olarak 233 bin TL tutarında ödeme yapan kulübümüz, yine bu giderlere ek olarak iç saha maçlarında yaşanan saha olayları ve kırılan koltukların onarımı ile ilgili yüklü miktarda bir ödeme gerçekleştirdi. Her anlamda İmalat-ı Harbiye ruhunu yaşatmak için mücadele veren taraftarlarımızın kombine kartı fiyatlarını anlayışla karşılayacaklarını ve destek vereceklerini umuyoruz.”

Haberin Devamı

EN PAHALISI BİN 350 TL

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetiminin belirlediği kombine kart ücretleri şöyle:
Kuzey tribün kale arkası (Saatli) 750 TL, Güney tribün kale arkası (Gecekondu) 750 TL, Doğu tribün (Maraton) 1.050 TL, Batı tribün (Sağ kapalı – sol kapalı) 1.350 TL
VİP Tribünü için kombine satışlarının stadyum sözleşmesi yapıldıktan sonra satışa çıkacağı belirtildi. Kombine kartlar, passo.com.tr adresi ve Tandoğan Tesislerinde, satışa sunulacak. Sezonluk kombine kartı sahibi olmak isteyenlerin sezon sonuna kadar Passolig kart sürelerinin aktif olması gerekiyor. Sadece MKE Ankaragücü Passolig kartı sahibi olan taraftara kombine bilet yüklemesi yapılacak. Kombine kartları, kadın taraftarlara ve tüm öğrenci taraftarlara yüzde 50 indirimli satılacak. Kombine kartı alacak taraftarlara kredi kartına taksit imkanı sağlanacak. Şehit yakınları, sezonluk kombine kartlarını ücretsiz alacak. Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum’da sürdüren Ankaragücü, özel maçta TFF Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Hatayspor’u 2-1 yendi. Ankaragücü’nün gollerini Sadaev ve Yusuf Abdioğlu, kendi kalesine atarken, Hatayspor’un golü Caner Hüseyin Bağ’dan geldi. Ankaragücü, kamptaki ilk hazırlık maçında TFF Birinci Lig temsilcilerinden Altınordu ile 2-2 berabere kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!